voetbalzone

FC Eindhoven vestigt hoop op stadsgenoot PSV

07 mei 2008, 09:04
Laatst bijgewerkt: 07 mei 2008, 09:04
Advertentie
FC Eindhoven heeft op dit moment nog niet voldoende financiële middelen om een 'goede doorstart' te maken. De eerstedivisionist heeft nog 'een paar ton' nodig , zo stelt voorzitter Ed Creemers woensdag in het Eindhovens Dagblad.

De KNVB heeft de tweede club van Eindhoven schriftelijk verzocht vrijwillig af te zien van de status van profclub. De bond is van mening dat de Brabantse club, mede door de financiële problemen, zou moeten afvallen in het kader van de voorgestelde inkrimping van de Jupiler League.

Uiterlijk 23 mei wil de club de knoop doorhakken. Volgens Creemers 'staan er nog een aantal potjes op het vuur'. "Dat gegeven èn de progressie die we tot nu toe hebben geboekt, geven ons de drive om vol door te gaan. Daarnaast hopen we op PSV", stelt de preses, doelend op eventuele medewerking bij de sanering van de schuld van ruim twee ton die FC Eindhoven heeft bij de stadsgenoot.

De preses beaamt dat de schuld bij PSV van ruim twee ton het zakendoen met sponsoren flink bemoeilijkt. "Er zijn genoeg bedrijven die zeggen: ik wil meedoen, maar ik ga niet de schuld aan PSV betalen. Die schuld ligt als een steen op onze maag."

De in 1909 opgerichte eerstedivisionist lijdt al jaren een marginaal bestaan. De sportieve hoogtepunten werden in een vér verleden gerealiseerd: de bekerwinst in 1937 en de landstitel in 1954.
Bezig met laden …