voetbalzone

FC Eindhoven wacht nog met rechtsgang

27 apr 2009, 10:27
Laatst bijgewerkt: 27 apr 2009, 10:27
Advertentie
FC Eindhoven heeft nog niet besloten of het al dan niet een kort geding aanspant tegen de KNVB. De eerstedivisionist heeft de beslissing voor minimaal een aantal dagen voor zich uit geschoven en wil eerst nog andere mogelijkheden aftasten. Dat meldt voorzitter Ed Creemers maandag in het Eindhovens Dagblad.

De beroepscommissie van de KNVB stelde de eerstedivisieclub afgelopen vrijdag in het ongelijk in de zaak rond de overschrijding van het personeelsbudget in september. De licentiecommissie zal als gevolg daarvan nu zo goed als zeker de procedure opstarten die leidt tot intrekking van de proflicentie.

Had de club gelijk gekregen, dan had de licentiecommissie de procedure tot intrekking van de licentie (nog) niet kunnen starten. In dat geval had FC Eindhoven meer tijd gehad om via goede beoordelingen van de halfjaarcijfers en de nieuwe begroting naar categorie twee voor financieel gezondere clubs te promoveren.

"We wachten nog even met het besluit om de burgerrechter in te schakelen", aldus Creemers in het regionale dagblad. "De druk is hoog, er moet snel duidelijkheid komen, maar toch willen we eerst andere wegen bewandelen."
Bezig met laden …