voetbalzone

FC Eindhoven wacht tot december op Sampil

27 sep 2008, 10:03
Laatst bijgewerkt: 27 sep 2008, 10:03
Advertentie
Aan de zaak rond Sekou Sampil komt maar geen einde. FC Eindhoven opteert voor de mogelijkheid om pas in december over Sampil te beschikken, zo meldt het Eindhovens Dagblad. Werkgever Capellen is bereid om de 24-jarige aanvaller van Franse komaf in de winterstop zonder vergoeding te laten gaan.

De Belgische club wilde afgelopen zomer geld zien na het vertrek van Sampil. Volgens Kapellen had de aanvaller eenzijdig zijn contract opgezegd. Nu zoeken beide clubs naar een tussenoplossing. Om te voorkomen dat er een langdurige juridische procedure wordt gestart èn om er zeker van te zijn dat Sampil vanaf half december wèl inzetbaar is, gaat de Eindhovense eerstedivisionist waarschijnlijk akkoord.

De tweede club uit Eindhoven verlangt wel een schriftelijke bevestiging van de Belgische derdeklasser en bovendien wil het de juridische consequenties op een rijtje hebben. Sampil, die vorig seizoen achttien keer in dertig wedstrijden scoorde, zal zich dan half december in Eindhoven melden. Trainer Marc Brys heeft voorgesteld om Sampil elke ochtend met de Brabanders mee te laten trainen.
Bezig met laden …