voetbalzone

'FC Eindhoven werkt mee aan eerder vertrek Koç'

26 jan 2009, 08:27
Laatst bijgewerkt: 26 jan 2009, 08:27
Advertentie
FC Eindhoven is bereid alsnog mee te werken aan een tussentijdse overgang van Serhat Koç. Dat meldt het weekblad Voetbal International maandag. De Brabantse club, die wordt bedreigd in haar bestaan, ziet in de verkoop van spelers en de bijbehorende vergoedingen een oplossing voor de licentieproblemen.

Het contract met FC Groningen is al ondertekend, maar de afspraak is dat Koç pas na dit seizoen de overstap zal maken naar de Euroborg. Koç heeft geen trek om de situatie rond de toekomst van FC Eindhoven af te wachten, en heeft bij de clubleiding aangegeven het liefst zo snel mogelijk hogerop te willen. “Deze omgeving is niet langer ideaal voor hem”, liet zaakwaarnemer Kees Ploegsma eerder al weten.

Door de licentieperikelen van FC Eindhoven zag FC Groningen eerder al geen reden tot het nieuwe seizoen te wachten. 'Het heeft nu geen zin meer dat Koç nog langer bij Eindhoven blijft. Wat ons betreft komt hij vandaag al naar FC Groningen", vertelde Hans Nijland, algemeen directeur van de Groningers.

Koç maakt dit seizoen indruk bij FC Eindhoven. De achttienjarige aanvaller, die iets meer dan een jaar geleden in de hoofdmacht debuteerde, heeft in zijn tweede seizoen in de Jupiler League al zestien keer gescoord. De revelatie van de Jupiler League gaf eerder zijn fiat aan een vierjarige verbintenis bij de Trots van het Noorden.
Bezig met laden …