voetbalzone

FC Emmen klopt dramatisch Ajax en is bijna zeker van play-offs

Gijs Freriks13 apr 2015, 21:50
Laatst bijgewerkt: 13 apr 2015, 21:50
Advertentie

FC Emmen heeft uitstekende zaken gedaan in de strijd om een plekje bij de play-offs in de Jupiler League. Het team van Joop Gall won op verplaatsing bij Jong Ajax met 0-2 en staat nu tien punten voor op Sparta Rotterdam en lijkt het seizoenstoetje dan ook nauwelijks meer te kunnen ontgaan. Ajax verloor voor de vierde keer op rij.

voetbalzone

Ajax trad aan met onder anderen Richairo Zivkovic, Niki Zimling en Viktor Fischer, maar kende een dramatische start op De Toekomst. Na vier minuten tikte Alexander Bannink namelijk al de openingstreffer binnen: 0-1. Ajax speelde niet groots, al had het voor rust zeker kunnen scoren. Een schot van Viktor Fischer werd geblokt en hij raakte even later de paal, terwijl ook Danny Bakker geen geluk had in de afronding.

Emmen liep ruim een kwartier voor tijd uit naar een 0-2 voorsprong: invaller Sofiane Laghmouchi scoorde nadat doelman Diederik Boer een voorzet van Saïd Bakkati had moeten lossen. Topscorer Cas Peters deed bij Emmen overigens niet mee, want hij kampte met een hamstringblessure. Emmen is nu al vijf speelronden ongeslagen in de Jupiler League.

Bezig met laden …