voetbalzone

FC Emmen neemt per direct afscheid van voorzitter én technisch manager

Jonathan van Haaster22 jul 2023, 17:05
Laatst bijgewerkt: 22 jul 2023, 17:05
Advertentie

FC Emmen heeft binnen een dag afscheid genomen van zowel voorzitter Ronald Lubbers als technisch manager Mike Willems. Eerstgenoemde zegt terug te treden zodat hij meer tijd kan besteden aan andere zaken. Willems vertrekt vanwege een verschil van inzicht in het te voeren beleid.

Begin deze week heeft Lubbers zijn medebestuurders geïnformeerd over zijn keuze om te stoppen met zijn bestuurstaken, laat FC Emmen weten via de officiële kanalen. Lubbers was sinds maart al niet meer betrokken bij de aansturing van de club, daar hij kampte met gezondheidsproblemen. Nu wil de bestuurder, die elf jaar aan het roer stond bij de Drenten, meer tijd besteden aan andere zaken. Door zijn terugtreding krijgt Lubbers de gelegenheid om onder meer meer tijd te besteden aan zijn ondernemerschap. Daarnaast hoopt hij een aantal nieuwe initiatieven op te pakken, schrijft de club.

“Het was een rollercoaster voor mijzelf om tot dit besluit te komen, maar ik denk het juiste besluit genomen te hebben", vertelt Lubbers. "De afgelopen periode heeft laten zien dat het bestuur van FC Emmen goed heeft gefunctioneerd, er zijn nieuwe bestuurders aangesteld op belangrijke posities en ik heb er alle vertrouwen in dat zij onze club weer een fase verder brengen. Ik ben tot de conclusie gekomen dat het combineren van de bestuurlijke rol bij FC Emmen met andere taken voor mij niet werkt, dat dwingt dan tot een keuze.” De taken van Lubbers zijn inmiddels overgedragen aan algemeen directeur Rinse Bleeker en bestuurslid Herman Harms.

Het vertrek van Willems komt een stuk onverwachter. De inmiddels voormalig technisch manager van FC Emmen was pas sinds januari van dit jaar in dienst bij de club. Tussen FC Emmen en Willens is een te groot verschil van inzicht ontstaan over het te voeren beleid. De club is inmiddels op zoek naar een oplossing om het technische beleid verder vorm te geven. Qua timing lijkt het vertrek van Willems bijzonder ongelegen te komen, daar FC Emmen het nieuwe seizoen in de Keuken Kampioen Divisie op 11 augustus alweer begint tegen SC Cambuur. Willems was voor zijn komst naar Drenthe drie jaar de technisch directeur van PEC Zwolle, de club waar hij daarvoor al 6,5 jaar werkte als scout.

Bezig met laden …