voetbalzone

FC Emmen zorgt voor stunt én mysterie: ‘Het is echt een heel groot talent’

Daniel Cabot Kerkdijk07 jan 2021, 20:14
Laatst bijgewerkt: 07 jan 2021, 20:14
Advertentie

Een achttienjarige aanvaller gaat de gelederen van FC Emmen versterken. Bestuursvoorzitter Ronald Lubbers wil de naam van eerste winteraanwinst nog niet noemen, maar het heeft veel weg van een stunt. “Het is echt een heel groot talent, waar veel grotere clubs dan Emmen voor in de markt waren”, verzekert Lubbers in gesprek met RTV Drenthe.

Het betreft een aanvaller die niet uit Europa komt én als een aanwinst voor de korte en lange termijn wordt gezien. “Hij gaat zeker nog een rol spelen in het huidige seizoen, maar is ook gehaald voor de toekomst.” Ook de vervanger van Michael Chacon, die op weg is naar zijn geboorteland Colombia, is zo'n langetermijnaankoop. “Er ligt een lijntje uit.”

Lubbers weet dat de concurrentie van FC Emmen zich inmiddels heeft versterkt. Zo heeft ADO Den Haag zowel Daryl Janmaat als Marco Vejinovic aangetrokken. FC Emmen is echter ook het nodige van plan. “Men moet niet denken dat we hier stil zitten. Het is absoluut niet zo dat we nu pas beginnen met het versterken van onze selectie. Integendeel, maar het is veel minder makkelijk dan in andere jaren. Vanwege het coronavirus en de veel kortere winterstop verloopt de transferwindow anders dan anders.

“Clubs zijn voorzichter, wachten meer af. Ja het klopt dat ADO, een concurrent, twee spelers haalde. Maar dat zijn twee spelers die transfervrij zijn. Die kan je inderdaad zo halen. Op onze lijst staan spelers die nu elders spelen. Spelers die er direct kunnen staan en een meerwaarde zijn. Dat is in mijn ogen een must.” Een snelle vleugelaanvaller en een sterke nummer negen zijn ook van harte welkom. “Het liefst presenteren we die vandaag nog, maar voor de kwaliteit die wij willen moeten we nog even geduld hebben. Voor clubs als Emmen is in de eerste week van januari simpelweg niet zoveel mogelijk.”

“Toch ben ik er zeker van dat we straks een prima elftal hebben. Overigens heb ik nog steeds het volste vertrouwen in ons huidige elftal, dat in mijn ogen niet hoeft te degraderen.” FC Emmen wacht na veertien speeldagen nog altijd op de eerste overwinning. Vijf remises waren het hoogst haalbare. De hekkensluiter van de Eredivisie hervat de competitie zaterdagavond met een thuiswedstrijd tegen FC Twente.

Bezig met laden …