voetbalzone

FC Groningen-aanvaller Matavz vindt het WK ‘een mooie belevenis’

Robert Smid16 jun 2010, 16:34
Laatst bijgewerkt: 16 jun 2010, 16:34
Advertentie

Tim Matavz maakt een mooie tijd in zijn carrière door. De aanvaller van FC Groningen is in Zuid-Afrika aanwezig met Slovenië, debutant op het WK. De Europeanen begonnen goed met een zege op Algerije en hebben dus nog alle kansen om een plaats in de tweede ronde te halen. Matavz geniet in elk geval met volle teugen van zijn avontuur.

/

De aanvaller van FC Groningen is weliswaar geen basisspeler bij de Sloveense ploeg, maar desondanks ziet hij het allemaal meer dan zitten. “Het is een hele mooie belevenis om bij die eerste WK-wedstrijd aanwezig te zijn geweest. Ook al zat ik op de bank. We hebben een goed resultaat en kijken vol vertrouwen uit naar de volgende wedstrijd tegen Verenigde Staten”, aldus de spits tegenover de officiële website van FC Groningen.

Slovenië kan voor een stunt zorgen door de poule met Engeland, Verenigde Staten en Algerije te overleven. De winst op Algerije is in elk geval een knap begin. “We hebben gewonnen en dat is het belangrijkste van alles. Het was niet een hele goede wedstrijd tegen Algerije, maar je ziet dat vaker met de eerste wedstrijden die landen spelen in zo’n poulefase. De stemming en media in Slovenië zijn positief. Het is een historisch toernooi omdat het onze eerste deelname is.”

Er is dus nog altijd hoop voor de Slovenen. En als het aan Matavz ligt, blijft hij nog even hangen in Zuid-Afrika. “Hoe ver wij kunnen komen op dit toernooi? Ik hoop natuurlijk zover mogelijk. Als wij deze poule overleven dan kan het alle kanten op. In de play-offs was Rusland de favoriet en die hebben wij ook al uitgeschakeld. Wie de favoriet is? Duitsland speelde al echt goed, hoewel ze tegen Australië speelden. Maar mijn favoriet blijft Spanje.”

Bezig met laden …