Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Groningen betaalt 1 miljoen euro en heeft met Thijs Oosting derde zomeraanwinst binnen

Laatste update:

Thijs Oosting speelt de komende jaren voor FC Groningen, zo maakt de Trots van het Noorden bekend via de officiële kanalen. Naar verluidt maakt de promovendus een gelimiteerde transfersom van 1 miljoen euro over naar Willem II, dat als kampioen van de Keuken Kampioen Divisie komend seizoen ook weer actief is in de Eredivisie. Oosting gaat spelen met rugnummer 25.

De 24-jarige Oosting heeft getekend voor drie seizoenen, plus nog een optiejaar. De multi-inzetbare linkspoot, zoon van FC Twente-trainer Joseph Oosting, kijkt uit naar zijn dienstverband in Groningen. “Ik ben hartstikke blij met deze stap naar FC Groningen. De bijnaam is niet voor niets de Trots van het Noorden en ik kom hier redelijk uit de buurt dus dan is het heel mooi om voor deze club te mogen spelen.”

“Ik werd direct enthousiast toen de interesse op gang kwam. De gesprekken met onder andere de trainer gaven me een goed gevoel. FC Groningen heeft een speelstijl die mij goed past dus ik heb het gevoel dat het een goede match is”, aldus Oosting op de clubwebsite van Groningen.

De Drentse jeugdinternational sluit per direct aan bij de selectie van trainer Dick Lukkien. Eerder mocht de 52-jarige oefenmeester doelman Etienne Vaessen en middenvelder Brynjolfur Willumsson verwelkomen. Daartegenover staat het vertrek van verdediger Nick Bakker. Groningen opent het Eredivisie-seizoen op vrijdagavond 9 augustus met een thuiswedstrijd tegen NAC Breda.

Voor Willem II is er na het vertrek van Oosting werk aan de winkel. De Tilburgers wisten enkel doelman Thomas Didillon (Cercle Brugge) vast te leggen, terwijl naast Oosting onder meer Freek Heerkens (gestopt), Matthias Verreth (transfervrij naar Brescia), Jesse Bosch (clubloos), Michael de Leeuw (transfervrij naar SC Cambuur) en Max Svensson (clubloos) zijn vertrokken.

Huurling Jeredy Hilterman is teruggekeerd naar Almere City, maar die club heeft hij vanwege het einde van zijn contract achter zich gelaten. Voetbal International meldde maandag dat de 26-jarige spits naar Duitsland vertrekt.

Hilterman, die in het afgelopen seizoen zestien keer trefzeker was namens Willem II, gaat aan de slag bij Arminia Bielefeld op het derde niveau van Duitsland. Dinsdagochtend werd hij gepresenteerd.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Vind 1 miljoen toch redelijk veel geld voor iemand die een zware knieblessure heeft gehad. Vond hem voor zn blessure een prima speler, daarna niet echt meer gevolgs. Maar van mosselveld weet vast wel wat die doet

2 juli 2024 om 13:42

Wow dat dacht ik ook?? Lijkt me dat vergelijkbaar niveau ook wel voor minder is op te pikken

Wel even wennen dat er gewoon weer nieuwsberichten over Groningen op dit platform verschijnen. Mooi dat we weer terug zijn in de Eredivisie!

On: mooie transfer! Oosting lijkt mij een directe versterking en het is extra mooi dat hij uit de regio komt. Heeft zo'n beetje alles gespeeld bij Willem II afgelopen seizoen dus met de fitheid (na zijn blessure) lijkt het goed.

Welkom in Grunn mien jong!

Mooie aankoop voor Groningen, wel interessant om te zien dat ze een directe concurrent komend jaar verzwakken op deze manier. Paar ervaren spelers er nog bij en ze hebben een mooie talentvolle selectie. Denk dat ze er zo wel in slagen zich redelijk makkelijk te handhaven om van daaruit weer naar subtop eredivisie niveau toe te groeien.

2 juli 2024 om 12:43

Nou ja directe concurrent....ik verwacht dat Groningen zich bovenin rechterrijtje wellicht onderin linkerrijtje gaat eindigen komend seizoen. Onze directe concurrenten moet je meer zoeken in RKC, NAC, Heracles, Almere city en PEC. Fortuna, Heerenveen, Sparta, GAE zijn meer de concurrenten van Groningen.

Dubbel gevoel.

Oosting heeft een hoop talent, dat heeft hij eerder bij RKC bijvoorbeeld wel laten zien, en Willem II was niet voor niets bereid om fors in de buidel te tasten om hem over te nemen.

Dat talent zal hij zeker nog wel hebben, maar na zijn blessure is het er ook in de KKD helaas niet echt uitgekomen. Tuurlijk, met 12 goals was hij nuttig, maar veel aan het kwakkelen met kleine blessures en pijntjes, en vaak in grote delen van de wedstrijd onzichtbaar.

Hoop voor Oosting dat hij bij Groningen zijn niveau van voor zijn blessure weer kan oppakken, dan heeft Groningen er zeker een nuttige speler aan. Willem II zal intussen niet ontevreden zijn in ieder geval een deel van de transfersom terug te hebben verdiend. Zeker als het echt één miljoen euro is, is dat natuurlijk wel flink geld voor een speler die al 2,5 jaar met blessures en vorm worstelt.

Prima aankoop. Nu nog wat versterking achterin. Bacuna kan echt niet als rv in de eredivisie en Rente maakte in de beslissende fase ook niet de sterkste indruk… En Schreuders moet koste wat kost ook blijven.

2 juli 2024 om 12:19

Bacuna kan niet als rb in de eredivisie? Maak je een grapje?

2 juli 2024 om 13:01

Veel te traag. Kon nog omdat Schreuders veel werk verzette op de rechter kant. Op eredivisie niveau wordt hij aan alle kanten voorbij gelopen

1 miljoen voor een blessuregevoelige speler terwijl je net gepromoveerd bent, ik vind het een aardig risico.

2 juli 2024 om 15:57

Zal toch zeker wel medisch gekeurd worden….🩻

Weet iemand de exacte regelgeving betreffende percentages?
Thijs heeft 6 jaar jeugd gehad bij Fc Emmen, is daarna vertrokken naar Az.

Kunnen wij nog op iets rekenen?
Zou mij zijn als we een paar cent erbij krijgen om bijvoorbeeld de koffie iets sterker van smaak te maken

2 juli 2024 om 15:11

Is een binnenlandse transfer dus vgm krijg je dan niks

3 juli 2024 om 13:22

Helaas, dan maar slappe koffie

Prima voor willem2..... te vaak geblesseerd en heeft nooit zijn talent laten zien in Tilburg.Heeft ook lang niet alles gespeeld zelfs als hij "fit" was.In de Eredivisie niet goed genoeg gewoon.Nu het geld van Oostsing kohn en pavlidis goed gebruiken.

1 miljoen lijkt me toch een stevig bedrag? Komt bij dat na een zware knieblessure het maar afwachten is of die knie ooit weer gaat opspelen. In de PL leggen gepromoveerde clubs 50 miljoen voor een speler alsof het moet, pijnlijk contrast met de Eredivisie.

Prima speler voor FC Groningen!

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren