voetbalzone

FC Groningen blij: ‘Een tweede spits van wie de energie afspat’

Thijs Post22 mei 2012, 17:13
Laatst bijgewerkt: 22 mei 2012, 17:13
Advertentie

FC Groningen sloeg dinsdag een flinke slag op de transfermarkt door drie versterkingen in een klap aan te kondigen. Michael de Leeuw, Mitchell Schet en Género Zeefuik spelen komend seizoen in het groen en wit van de noorderlingen. Zeefuik verblijft met Jong Oranje in Oostenrijk, maar De Leeuw en Schet waren in de Groninger Euroborg aanwezig om tekst en uitleg te geven.

/

“Bij De Graafschap hebben we een lastig jaar achter de rug waarin we via de play-offs gedegradeerd zijn”, laat hij weten via de officiële kanalen van Groningen. “Persoonlijk heb ik mij wel verder kunnen ontwikkelen. FC Groningen is een grote club en voor mij is dit zeker een stap vooruit. Ik heb zin om hier aan de slag te gaan”, aldus De Leeuw. “Wij zien in hem een tweede spits, schuine streep nummer tien”, vult technisch manager Henk Veldmate aan. “Dat doet hij met heel veel energie, dat spat er werkelijk van af. We denken dat hij mede daarom, uitstekend bij ons en ons publiek past.”

“Ik ben blij dat ik hier mag komen voetballen”, zegt Schet op zijn beurt. “Dit is de goede stap op het juiste moment. Bij RKC Waalwijk heb ik een goed seizoen gemaakt. Met FC Groningen gaan we proberen volgende seizoen Europees voetbal te halen.” Veldmate geeft aan de aanvaller vooral als rechtsbuiten te zien. Zeefuik kon niet in Groningen aanwezig zijn, maar dat maakte Veldmate niet minder blij. “De spits van Jong Oranje speelt het komend seizoen in Groningen, daar zijn we blij mee en zijn we trots op dat betekent voor ons kwaliteit en potentie.”

Bezig met laden …