voetbalzone

'FC Groningen dit keer niet in zee met Amerikanen na bod op clubtopscorer'

Matthijs van Laar18 feb 2016, 12:31
Laatst bijgewerkt: 18 feb 2016, 12:31
Advertentie
/

Michael de Leeuw treedt (voorlopig) niet in de voetsporen van Johan Kappelhof. De spits van FC Groningen staat in de belangstelling van Major League Soccer-club Chicago Fire, maar mag niet vertrekken. De noorderlingen hebben een bod op de clubtopscorer afgeslagen, meldt FOX Sports donderdagmiddag. Kappelhof maakte vorige maand wel de overstap van Groningen naar Chicago.

Directeur Hans Nijland laat weten dat de Amerikanen voorafgaand aan het thuisduel met Ajax (1-2) een poging hebben ondernomen om de 29-jarige goalgetter weg te plukken. “Maar we hebben die aanbieding afgewezen. Voor ons was die onbespreekbaar.” Over de hoogte van het geboden bedrag wil de bewindvoerder geen uitlatingen doen, maar duidelijk is dat na de transfer van Kappelhof meer werd verwacht.

“Ik denk te weten wat ongeveer de bandbreedte is van wat zij kunnen besteden”, vervolgt Nijland, die te kennen geeft dat een transfer wat hem betreft van de baan is. “Misschien moet ik oppassen met het woordje 'definitief', maar volgens mijn inschatting is het niet realistisch.” De Leeuws contract in de Euroborg loopt na dit seizoen af, waardoor hij komende zomer in principe gratis kan vertrekken.

Bezig met laden …