FC Groningen en Real Mallorca in evenwicht na late treffer Enevoldsen

Matthijs van Laar31 jul 2011, 16:41
Laatst bijgewerkt: 31 jul 2011, 16:41

FC Groningen heeft de laatste serieuze test voor de start van het nieuwe seizoen afgesloten met een gelijkspel. De ploeg van Pieter Huistra kwam twee keer op achterstand tegen Real Mallorca, maar ging uiteindelijk met een 2-2 stand van het veld. Over een kleine week openen de noorderlingen het nieuwe eredivisiejaar met een uitwedstrijd bij Roda JC.

FC Groningen beleefde zondagmiddag de slechtste start denkbaar. Al na drie minuten verscheen Emilio Nsue López alleen voor doelman Brian van Loo, die met een fraai stiftje het bos in werd gestuurd. Het antwoord liet echter niet lang op zich wachten. Een vrije trap van Dusan Tadic werd matig verwerkt door de Spaanse doelman, waarna Tim Matavz de bal klaarlegde voor Leandro Bacuna: 1-1.

Na de hervatting werd het onderonsje grimmiger en mocht Mallorca van geluk spreken dat de arbitrale leiding diverse malen een forse overtreding door de vingers zag. Nog altijd met elf man op het veld leek Víctor het duel twaalf minuten voor tijd in het voordeel van de Spanjaarden te beslechten, maar Thomas Enevoldsen bepaalde anders. De Deen benutte vier minuten voor tijd een strafschop en maakte zo de treffer van de spits van Mallorca weer ongedaan.