voetbalzone

FC Groningen en Udinese weten 'wat ze aan elkaar kunnen hebben'

Bart Kruyt08 mrt 2012, 16:30
Laatst bijgewerkt: 08 mrt 2012, 16:30
Advertentie

FC Groningen heeft donderdag om tafel gezet met Udinese, om te praten over een samenwerkingsverband. Al in november werd bekend dat Groningen-scout Grads Fühler zich definitief wilde vestigen in Zuid-Amerika, om spelers te zoeken voor Groningen én Udinese. Donderdagochtend is er gesproken over de invulling van dat plan.

Delegaties van Groningen en Udinese zouden elkaar al eerder treffen, maar de afspraak werd steeds verzet. Nu de Italianen in Nederland zijn voor het duel met AZ kwam het dan eindelijk tot een ontmoeting. "We hebben anderhalf uur met elkaar gesproken", zegt technisch manager Henk Veldmate op de website van Groningen. "Dat was vooral een verkennend gesprek waarin we het beleid van onze clubs hebben belicht. Ook hebben we inhoudelijk gesproken over onze samenwerking met Grads Fühler, die zich inmiddels in Peru heeft gevestigd. We hebben veel vertrouwen uitgesproken over deze wederzijdse afspraak."

“Daarnaast hebben we mogelijkheden besproken ook op andere manieren iets voor elkaar te kunnen betekenen", vervolgde Veldmate, die samen met Hans Nijland naar Egmond aan Zee trok en daar met Udinese-eigenaar Gino Pozzo sprak. "Daarin zou het kunnen gaan om afspraken rond spelers. Udinese heeft al een uitgebreide samenwerking met Granada en Murcia in Spanje. Het was een zeer plezierig gesprek en we weten nu wat we in de nabije toekomst aan elkaar kunnen hebben."

Bezig met laden …