voetbalzone

FC Groningen haalt jongste Bacuna permanent bij A-selectie

Erik van Dam25 aug 2015, 18:38
Laatst bijgewerkt: 25 aug 2015, 18:38
Advertentie
voetbalzone

Juninho Bacuna zal over een week aansluiten bij de A-selectie van FC Groningen. De Eredivisieclub laat dat dinsdag zelf weten via de clubwebsite. De achttienjarige middenvelder is de jongere broer van Leandro Bacuna, die eveneens werd opgeleid in het noorden en vier seizoenen in het eerste speelde. Daarna haalde Aston Villa hem naar Engeland.

Leandro, de middelste van de drie voetbalbroers (Johnsen Bacuna, dertig jaar, speelt voor Harkemase Boys) heeft het al gemaakt buiten de Eredivisie, maar de jongste staat nog aan het begin van zijn profcarrière. Deze maand werd hij pas achttien jaar en hij zal flink aan de bak moeten, wil hij net zo succesvol worden als Leandro. FC Groningen heeft in ieder geval vertrouwen in hem en laat dat nu ook zien.

Juninho Bacuna trainde vanaf de start van het seizoen al mee met de groep van Erwin van de Looi, maar maakte niet officieel deel uit van de A-selectie. Dat zal vanaf 1 september wel het geval zijn. De club feliciteert Bacuna met zijn promotie en wenst hem het beste. Vorig seizoen viel Bacuna al twaalf keer in: hij debuteerde na de winterstop tegen Heracles Almelo.

Bezig met laden …