voetbalzone

FC Groningen haalt Lindgren terug: 'De indruk was goed'

Bart Kruyt30 nov 2012, 13:30
Laatst bijgewerkt: 30 nov 2012, 13:30
Advertentie

Rasmus Lindgren keert terug op de Nederlandse velden. Zoals regionale media vrijdagochtend al voorspelden heeft de middenvelder een contract getekend bij FC Groningen, de club waarvoor hij in het verleden al tweeënhalf jaar speelde. Lindgren was transfervrij sinds zijn vertrek bij Red Bull Salzburg en heeft een contract voor 3,5 jaar getekend bij de Trots van het Noorden.

/

Lindgren werd donderdag 28 jaar oud en vond een dag later dus een nieuwe werkgever. Technisch directeur Henk Veldmate en assistent-trainer Erwin van de Looi reisden afgelopen week naar Zweden om de middenvelder persoonlijk te ontmoeten en hem bij trainingen in zijn geboorteplaats Landskrona aan het werk te zien. "De indruk die we daar kregen was goed. We hebben daarnaast uitgebreid met elkaar gesproken en daarna doorgepakt", vertelt Veldmate op de website van Groningen.

Veldmate weet dat de terugkeer van Lindgren tot een hoog verwachtingspatroon zal leiden bij de supporters: "Rasmus is echter op een leeftijd en ervaren genoeg om hier op een goede manier mee om te gaan. Naast zijn voetbalprestatie op het veld verwachten we van hem een leidende en coachende rol binnen het team en dat zal lang niet altijd voor iedereen zichtbaar en dus meetbaar zijn. Het gaat erom dat de spelersgroep en staf zijn aanwezigheid ervaren en van de impuls die hiervan uitgaat profiteren."

Groningen kocht Lindgren in de zomer van 2005 van Ajax, maar die club haalde de middenvelder tweeënhalf jaar later terug naar Amsterdam. Tweeënhalf jaar later vertrok Lindgren naar Oostenrijk, om voor Red Bull Salzburg te gaan spelen. In zijn eerste seizoen in de Mozartstad was hij nog belangrijk voor Salzburg, maar dit voetbaljaar belandde hij op een zijspoor. In september gingen club en speler uit elkaar en Lindgren keert nu terug naar de Eredivisie.

Bezig met laden …