voetbalzone

FC Groningen heeft beet: ‘Hier kan hij zich nog weer verder ontwikkelen’

Daniel Cabot Kerkdijk24 jun 2014, 10:10
Laatst bijgewerkt: 24 jun 2014, 10:10
Advertentie

FC Groningen heeft Sergio Padt gecontracteerd. De 24-jarige keeper wordt overgenomen van het Belgische AA Gent, zo meldt de Groningse club dinsdagmorgen. Padt tekende een contract voor drie seizoenen in Euroborg en is de opvolger van Marco Bizot, die is verkocht aan Racing Genk. De nieuwe doelman van FC Groningen staat vandaag direct op het trainingsveld.

voetbalzone

Padt genoot zijn jeugdopleiding bij Ajax, werd een seizoen verhuurd aan Go Ahead Eagles en maakte in 2011 de overstap naar AA Gent. In België was hij tot en met halverwege het vorige seizoen eerste man onder de lat. Hoewel hij nog een doorlopende verbintenis had van één jaar in België en hij zijn contract bovendien kon verlengen, koos Padt ervoor om weer ergens anders eerste keeper te worden.

FC Groningen schakelde snel toen duidelijk werd dat Bizot zou vertrekken. “Met Padt hadden we direct een nieuwe eerste kandidaat bovenaan op ons lijstje staan”, zegt manager technische zaken Henk Veldmate op de officiële clubsite. “Hij is van dezelfde generatie als Bizot en hun carrières lopen een beetje parallel aan elkaar. Padt heeft een goede lengte en uitstraling voor een keeper. Met hem heb je een persoonlijkheid in het doel staan. Wij denken dat Padt zich bij ons nog weer verder kan ontwikkelen door wekelijks in de Eredivisie te spelen.”

Bezig met laden …