voetbalzone

FC Groningen in gesprek: 'Alles wat ik voor ogen had is ter sprake gekomen'

Bart Kruyt16 feb 2016, 14:07
Laatst bijgewerkt: 16 feb 2016, 14:07
Advertentie

FC Groningen kreeg eind januari van trainer Erwin van de Looi te horen dat de club op zoek moet naar een nieuwe eindverantwoordelijke, want de coach heeft besloten zijn contract (dat aan het einde van het seizoen afloopt) niet te verlengen. Eén van de kandidaten om Van de Looi op te volgen is assistent-trainer Dick Lukkien, die dinsdagochtend met de clubleiding in gesprek ging over een mogelijk hoofdtrainerschap.

“Alles wat ik voor ogen had is ter sprake gekomen, ik heb er een goed gevoel aan over gehouden. Over de inhoud van het gesprek kan ik uiteraard niks zeggen”, laat hij weten aan RTV Noord. Lukkien staat ook in de belangstelling van FC Emmen, dat na het vertrek van Marcel Keizer naar SC Cambuur eveneens op zoek is naar een nieuwe trainer: “Natuurlijk is het fijn dat FC Emmen in mij nog steeds een hoofdtrainer ziet. Ik wacht nu gewoon rustig af en ik verwacht dat ik van FC Groningen binnenkort wel wat hoor. Daar wil ik eerst op wachten.”

Groningen-directeur Hans Nijland heeft overigens in een nieuwsbrief laten weten dat de club de tijd neemt om een nieuwe coach te vinden: “Het kan zomaar zijn dat dit nog wel even gaat duren. Eén ding staat voor ons wel vast en dat is dat er bij aanvang van het nieuwe seizoen een nieuwe hoofdtrainer voor de groep zal staan. Tot die tijd gaan wij verder met het maken van ons huiswerk.” Volgens Voetbal International is naast Lukkien ook Ernest Faber van NEC in beeld en verder wordt de naam van Art Langeler, hoofd opleidingen bij PSV, genoemd.

Bezig met laden …