voetbalzone

FC Groningen legt Rusnák voor drieënhalf jaar vast

Erik van Dam18 dec 2014, 14:52
Laatst bijgewerkt: 18 dec 2014, 14:52
Advertentie

FC Groningen neemt Albert Rusnák per 1 januari over van Manchester City. De Slowaakse middenvelder heeft zich voor drieënhalf jaar verbonden aan de Trots van het Noorden en maakt in de winterstop de overstap van SC Cambuur naar FC Groningen. Cambuur, dat Rusnák op dit moment nog huurt, was net als streekgenoot sc Heerenveen ook geïnteresseerd in een definitieve samenwerking met de Slowaak. Beide Friese clubs waren echter niet bij machte hem over te nemen.

voetbalzone

Eerder zei Gerald van den Belt namens SC Cambuur dat de club hem een topaanbieding had gedaan, de beste in jaren zelfs. Toch was het bij lange na niet genoeg om Rusnák zover te krijgen, dat hij permanent de overstap zou maken naar Leeuwarden. Toen al zong het gerucht rond dat FC Groningen in een vergaand stadium was gevorderd met de Slowaak. Dat blijkt nu te kloppen: vanaf januari behoort hij tot de selectie van Erwin van de Looi.

Op verzoek van Manchester City doet de nummer acht van de Eredivisie geen mededelingen over de financiële kant van het verhaal. De club laat weten dat Rusnák geen zin had om zijn aflopende contract bij Manchester City te verlengen en dat er daarom een gesprek aangeknoopt werd met de Engelsen. Daaruit voortvloeiend is het FC Groningen gelukt Rusnák voor meerdere seizoenen aan zich te binden.

De twintigjarige Oost-Europeaan ruilde MFK Kosice in zijn vaderland op zijn zestiende in voor Manchester City. De steenrijke club uit de Premier League verhuurde hem achtereenvolgens aan Oldham Athletic en Birmingham City, alvorens hij de overstap maakte naar de Nederlandse velden. Met vier doelpunten in zestien wedstrijden viel hij meteen in de smaak bij SC Cambuur. In september scoorde hij eenmaal in de met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen zijn nieuwe werkgever, FC Groningen.

Bezig met laden …