voetbalzone

FC Groningen meldt 'droomtransfer' De Leeuw

Bart Kruyt17 mei 2016, 17:19
Laatst bijgewerkt: 17 mei 2016, 17:19
Advertentie

Michael de Leeuw gaat opnieuw samenspelen met Johan Kappelhof. Laatstgenoemde verruilde FC Groningen al in januari voor Chicago Fire en de Amerikaanse club heeft nu ook een akkoord bereikt met De Leeuw over een samenwerking. De clubtopscorer van Groningen, die wegens een aflopend contract transfervrij de overstap maakt, tekent voor 2,5 jaar in de Verenigde Staten.

/

Chicago Fire kan de doelpunten van De Leeuw wel gebruiken, want na negen gespeelde wedstrijden in de Major League Soccer staat de ploeg onderaan in de Eastern Conference, met slechts zeven punten. Chicago Fire scoorde pas acht keer en is daarmee de minst scorende ploeg van de competitie. Het is niet precies duidelijk wanneer De Leeuw zijn eerste wedstrijd voor zijn nieuwe club kan gaan spelen.

De Leeuw had meer opties, vertelt hij aan SoccerVision: "Ik had China ook heel leuk gevonden, maar Amerika is wel wat vertrouwder. Het is westers en je kunt je er verstaanbaar maken. Of er in China op een bordje staat dat je links of rechts moet, ik zou het niet weten. Naar Amerika gaan is een avontuur waar ik stiekem altijd van gedroomd heb.”

Bezig met laden …