voetbalzone

FC Groningen na zeven jaar Europa in: ‘We beginnen in Oezbekistan’

Gijs Freriks18 mei 2014, 19:52
Laatst bijgewerkt: 18 mei 2014, 19:52
Advertentie

FC Groningen gaat voor het eerst sinds het seizoen 2007/08 Europa in. De Trots van het Noorden rekende zondag in de play-offs af met AZ; na de doelpuntloze remise in Alkmaar werd het in de eigen Euroborg 3-0. Erwin van de Looi was na afloop in gesprek met FOX Sports vol lof over zijn spelers.

voetbalzone

“Iedereen wilde zo graag, echt fantastisch. Niemand had het gevoel dat het fout zou gaan”, zei de trainer. “De spelers hebben het super, super gedaan. Het was een geweldige eindsprint van ons. De jongens hadden zoveel focus en overtuiging. We hebben midden in het seizoen even een dip gehad. De spelers gingen voor elkaar door het vuur en we hebben met spelers als Tjaronn Chery, Richairo Zivkovic en Filip Kostic ook kwaliteiten om doelpunten te maken.”

Groningen etaleerde de afgelopen twee maanden met een ongeslagen reeks van tien wedstrijden een uitstekende vorm en won zondag dus met 3-0. De doelpunten kwamen van Chery (tweemaal) en Hans Hateboer. Groningen begint half juli aan het Europese toernooi: “Dan beginnen we ergens in Oezbekistan, of zo”, knipoogde Van de Looi.

Bezig met laden …