voetbalzone

FC Groningen slaat slag: ‘Er waren diverse clubs geïnteresseerd’

Robin Bruggeman12 jul 2017, 16:10
Laatst bijgewerkt: 12 jul 2017, 16:10
Advertentie

FC Groningen kreeg in de afgelopen weken te maken met het vertrek van Alexander Sörloth en Bryan Linssen en dus was een aanvallende versterking geen overbodige luxe. De Trots van het Noorden klopte vervolgens aan bij KV Kortrijk voor Lars Veldwijk en kon woensdagmiddag definitief witte rook omhoog laten kringelen.

“Er waren diverse clubs in hem geïnteresseerd. Afgelopen week zijn trainer Ernest Faber en collega Ron Jans afgereisd naar Noorwegen om ons plan met hem te bespreken”, legt technisch manager Peter Jeltema uit op de website van zijn club. Veldwijk werd sinds eind maart verhuurd aan Aalesund en zal vanwege zijn verplichtingen daar direct weer terugkeren naar Noorwegen.

Veldwijk wordt voor een, op verzoek van Kortrijk, niet nader genoemde som overgenomen en heeft woensdagmiddag zijn krabbel onder een driejarige contract gezet. Jeltema verwacht dat zijn nieuwe spits goed uit de verf zal komen in het Noordlease Stadion: “Het is een speler met gevoel voor het positie kiezen voor de goal en met scorend vermogen. Hij is doelgericht, maar ook in staat zijn medespelers te laten scoren. En dat is ook terug te vinden in zijn statistieken. Lars heeft laten zien uit de voeten te kunnen in diverse speelwijzen.”

De enkelvoudig Zuid-Afrikaans international is na Mike te Wierik, Todd Kane, Kevin Begois, Django Warmderdam en Ritsu Doan de zesde nieuwe aanwinst voor volgend seizoen en Jeltema verwacht dat het hier bij zal blijven, al durft hij nieuwe veranderingen in de selectie niet helemaal uit te sluiten: “Wij zullen uiteraard alert blijven op wat er mogelijk nog gaat gebeuren.”

Bezig met laden …