FC Groningen slaat toe in allerlaatste seconde: 'Ik werd helemaal gek'

Daniel Cabot Kerkdijk24 feb 2013, 06:30
Laatst bijgewerkt: 24 feb 2013, 06:30

Met een doelpunt in de laatste seconde van blessuretijd hielp Michael de Leeuw FC Groningen zaterdagavond aan een nipte thuiszege op PEC Zwolle: 1-0. De middenvelder van de thuisploeg schoot raak op een moment dat beide ploegen zich zo goed als verzoend met een gelijkspel hadden.

/

"Ik werd helemaal gek", verklaart De Leeuw, die zijn treffer uitbundig vierde met de fans, via de officiële kanalen van FC Groningen. "Op gegeven moment kijk je naar het scorebord en zie je dat de blessuretijd is ingegaan. Dan weet je dat het krap wordt, maar gelukkig is het toch nog gelukt."

"We weten dat Leandro Bacuna ver kan gooien en de bal viel voor mijn voeten." De treffer van De Leeuw was verdiend op basis van de tweede helft, waarin Groningen riante mogelijkheden onbenut liet. Opvallend was dat het team van Robert Maaskant de uitwedstrijd in Zwolle ook in de slotminuut besliste (1-2).