voetbalzone

FC Groningen struikelt in Venlo in eindsprint voor Europees voetbal

Daniel Cabot Kerkdijk05 mei 2013, 14:31
Laatst bijgewerkt: 05 mei 2013, 14:31
Advertentie

FC Groningen heeft zondag dure punten verspeeld in de strijd om ticket voor de play-offs voor Europees voetbal. De noorderlingen zouden bij een winstpartij op VVV-Venlo zeker zijn van het seizoenstoetje, maar kwamen in De Koel niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. De ploeg van Robert Maaskant staat nu wel zevende in de Eredivisie, maar krijgt volgende week kampioen Ajax op bezoek. VVV kan niet meer rechtstreeks degraderen, maar mag zich richten op de nacompetitie.

/

VVV kreeg nog vóór het duel een opdoffer te verwerken, want verdediger Marcel Seip haakte tijdens de warming-up af wegens een blessure. De Limburgers gingen desondanks op zoek naar de eerste overwinning sinds 23 februari (RKC Waalwijk, 1-0), maar grepen die dus niet. Ton Lokhoff, die voor de vijftigste keer in de dug-out zat bij VVV, zag zijn ploeg nog wel uitstekend starten. Het initiatief lag bij de gastheer en Uche Nwofor kreeg al na twee minuten een goede mogelijkheid op de openingstreffer, maar de Nigeriaan profiteerde niet van de geboden ruimte en knalde over. Groningen dook na tien minuten voor het eerst op voor het vijandelijk doel; David Texeira kwam net niet bij een voorzet van Michael de Leeuw.

De eerste helft was er een om snel te vergeten, want er gebeurde bar weinig voor beide doelen en het speltempo was erg laag. Na een halfuur kreeg Texeira wel dé kans op de 0-1, maar de Uruguayaan schoot via Niki Mäenpää en de paal net naast. Bij rust was De Koel het enige stadion waar er tijdens deze voorlaatste speelronde nog niet was gescoord en dat bleef het ook. Het tweede bedrijf was wel aangenamer om te aanschouwen, want beide ploegen gingen vol op jacht naar het doelpunt. Texeira kreeg twee minuten na de pauze al een goede kans, maar hij schoot van afstand naast. Aan de overzijde reageerde Marco Bizot even later op een schot van Oguzhan Türk.

Robert Maaskant en consorten eisten met de wedstrijd tegen Ajax van volgende week in het achterhoofd echter niets minder dan drie punten en hij bracht Mitchell Schet voor de onzichtbare Género Zeefuik. Kansen bleven echter schaars en ook met Alex Christovao binnen de lijnen lukte het De Trots van het Noorden niet om drie punten af te dwingen en sc Heerenveen hijgt Groningen nu in de nek. VVV, dat volgende week op bezoek gaat bij Vitesse, eindigt het seizoen op de voorlaatste plaats en moet het vege lijf nu in de play-offs zien proberen te redden.

Bezig met laden …