FC Groningen uitfansImago

FC Groningen-supporters klimmen uitvak uit en gaan op de vuist met stewards en Heerenveen-publiek

Lars Capiau22 sep 2024, 14:44
Laatst bijgewerkt: 22 sep 2024, 14:56
Advertentie

Bijzonder vervelende taferelen tijdens de Derby van het Noorden. FC Groningen-fans zijn bij de nederlaag in en tegen Heerenveen het uitvak uitgeklommen om op de vuist te gaan met delen van het thuispubliek, zo blijkt uit beelden.

FC Groningen-fans reisden massaal af naar Friesland. Het uitvak in het Abe Lenstra Stadion biedt plaats aan 1.200 meegereisde fans, en het uitvak was compleet uitverkocht.

De leuke sfeer in het stadion sloeg op een gegeven moment echter om. Enkele Groningen-supporters klommen over de omheiningen van het uitvak heen en baanden zich een weg naar het naastgelegen thuisvak.

Aldaar gingen zij enkele Heerenveen-supporters vechtend en rollend te lijf. Ook de stewards, die de situatie met man en macht probeerden te deëscaleren, ontvingen enkele rake klappen van de uit Groningen meegereisde 'fans'.

Heerenveen legde dus beslag op de eerste noordelijke derby van dit jaar. De uitfans konden na een vroege openingsgoal van Luciano Valente nog wel juichen om een voorsprong, maar zagen die door een wereldgoal van Jacob Trenskow al gauw uitgegumd worden: 2-1.

Na de gelijkmaker nam een sterk spelend Heerenveen de regie in handen. Na enkele goede mogelijkheden bezorgde Ion Nicolaescu de thuisploeg de verdiende voorspong. Aan die voorsprong was een rode kaart voor Marvin Peersman voorafgegaan. Ook Groningse invaller Brynjólfur Willumsson moest het veld met een rode kaart verlaten.

Bezig met laden …