voetbalzone

FC Groningen verrast met terughalen van Michael de Leeuw

Rian Rosendaal26 mrt 2021, 15:06
Laatst bijgewerkt: 26 mrt 2021, 15:06
Advertentie

Michael de Leeuw draagt volgend seizoen weer het shirt van FC Groningen, zo weet de club vrijdag officieel te melden. FC Emmen was graag doorgegaan met de inmiddels 34-jarige aanvaller, maar De Leeuw kiest in de herfst van zijn loopbaan dus voor een terugkeer bij zijn oude liefde, waar een eenjarig contract klaarligt. Tussen 2012 en 2016 speelde de routinier ook al voor de subtopper in de Eredivisie.

De Leeuw kwam in zijn eerste periode bij Groningen tot 55 doelpunten in 137 wedstrijden. Het absolute hoogtepunt volgde in 2015, toen de TOTO KNVB Beker werd veroverd. Via Chicago Fire kwam de aanvaller in 2019 terecht bij Emmen, dat destijds promoveerde naar de Eredivisie. "Ik voel me hier zeer thuis. Ik ben en blijf van origine een Brabander, maar Groningen voelt na al die jaren ook als mijn thuis. Ik heb me hier na mijn terugkomst uit Amerika gevestigd met mijn gezin en ook de komende jaren zijn gericht op een verblijf in Groningen", zo verklaart De Leeuw zijn terugkeer na een absentie van bijna vijf jaar.

"Ik ben heel blij komende zomer terug te keren bij FC Groningen, de club biedt me een fantastische mogelijkheid, maar ik hoop wel dat ik volgend seizoen tegen FC Emmen kan spelen. De komende weken gaan we er alles aan doen om FC Emmen te behouden voor de Eredivisie. Daarop zal tot het einde van dit seizoen de focus liggen", aldus de strijdvaardige De Leeuw. Emmen bezet momenteel de zeventiende plaats, waardoor aan het einde van het seizoen degradatie volgt. De achterstand op nummer zestien VVV-Venlo bedraagt momenteel zeven punten. In de Eredivisie staan nog zeven speelronden op het programma.

Groningen daarentegen heeft door de huidige zesde plek nog volop uitzicht op een ticket voor Europees voetbal. Door de bekerzege in 2015 plaatste de club zich voor de Europa League en De Leeuw kwam destijds, inclusief de voorronde, tot vijf duels in Europees verband. De ervaren aanvaller kwam eerder in zijn loopbaan ook uit voor het inmiddels failliete BV Veendam en De Graafschap.

Bezig met laden …