voetbalzone

FC Groningen voelt zich 'genaaid': 'Met sorry kan ik niet zoveel'

Bart Kruyt26 okt 2012, 22:45
Laatst bijgewerkt: 26 okt 2012, 22:45
Advertentie

FC Utrecht won vrijdagavond in eigen huis van FC Groningen en klom daardoor naar de vierde plaats van de ranglijst. De wedstrijd had echter heel anders kunnen lopen, als scheidsrechter Eric Braamhaar in de eerste helft de juiste beslissing had genomen en een overtreding van Jan Wuytens op Michael de Leeuw had bestraft met een penalty. Dat gebeurde echter niet.

/

Braamhaar liet doorspelen, tot onbegrip van Groningen-aanvoerder Kees Kwakman. "Het was een honderd procent penalty", zei hij na afloop voor de camera van Eredivisie Live. "Ja, dan voel je je genaaid. Hij speelde absoluut de bal niet. Dan krijg je van de scheidsrechter waarschijnlijk weer de smoes te horen dat hij er niet goed voor stond, of zoiets. En Groningen is al zo vaak 'gematst' de laatste tijd met rode kaarten.''

Trainer Robert Maaskant was het helemaal met Kwakman eens. ''We dachten meteen aan een strafschop, op zeventig meter afstand", zei hij. "Een fout van de scheidsrechter, in een wedstrijd waarin het om één goal gaat. Zo'n moment is balen. Er is sorry gezegd, maar daar kan ik niet zoveel mee." Groningen blijft tiende staan en moet hopen dat het dit weekend niet ingehaald wordt.

Bezig met laden …