voetbalzone

FC Groningen wil samenwerken met Italiaanse titelkandidaat

Bart Kruyt30 nov 2011, 06:30
Laatst bijgewerkt: 30 nov 2011, 06:30
Advertentie

FC Groningen maakte een klapper met Luis Suárez en in mindere mate Bruno Silva en hoopt met David Texeira en Matías Jones weer twee Uruguayaanse goudmijntjes in huis te hebben. De Noorderlingen willen zich steeds meer gaan richten op veelbelovende spelers uit Zuid-Amerika en denken daarom aan een samenwerking met het Italiaanse Udinese.

Volgens RTV Noord wil Groningen-scout Grads Fühler zich definitief vestigen in Zuid-Amerika om spelers te zoeken voor Groningen én Udinese. Zo kunnen de kosten worden gedeeld. Algemeen directeur Hans Nijland denkt dat een samenwerking goed mogelijk is, omdat Groningen en Udinese niet op zoek zijn naar spelers in dezelfde prijsklasse. Zoals bekend heeft Udinese, de huidige nummer drie van de Serie A, wat meer te besteden dan Groningen.

Ander nieuws uit het noorden van het land: bondscoach Bert van Marwijk is zaterdag toeschouwer bij de wedstrijd van FC Groningen tegen NEC. Het komt niet vaak voor dat de keuzeheer een bezoek brengt aan Groningen en vooralsnog is onbekend naar welke speler(s) hij komt kijken. Lorenzo Burnet en Virgil van Dijk van Groningen debuteerden onlangs in Jong Oranje.

Bezig met laden …