voetbalzone

FC Groningen zit ontketende Zeefuik voorlopig dwars: 'Moeten realistisch zijn'

Matthijs van Laar29 mrt 2015, 14:38
Laatst bijgewerkt: 29 mrt 2015, 14:38
Advertentie

Género Zeefuik heeft een uitstekend periode achter de rug in Schotland. De spits scoorde negen keer in elf duels voor Heart of Midlothian, dat onlangs kampioen werd in de tweede klasse en volgend jaar uitkomt op het hoogste niveau. Het is echter zeer de vraag of de spits dat mee kan maken.

voetbalzone

Zeefuik staat namelijk nog onder contract bij FC Groningen, dat tot medio 2016 over zijn transferrechten beschikt. The Hearts hebben geïnformeerd naar de mogelijkheden van een definitieve overname, maar zijn geschrokken. Zeefuik moet namelijk vier ton kosten. "Género is een speler die we graag zouden willen houden, maar we moeten realistisch zijn", zegt coach Robbie Nielson in The Scotsman.

"We hebben met een budget te maken, en aangezien we de deuren hier eerder bijna hadden moeten sluiten, willen we nu zeker weten dat we niet opnieuw de mist ingaan", vervolgt de oefenmeester. " We gaan dus niet heel veel geld aan spelers uitgeven. De bal ligt nu bij Zeefuik en FC Groningen." Zeefuik kwam in de eerste seizoenshelft bij FC Groningen niet één keer in actie.

Bezig met laden …