FC Kopenhagen dankzij zege op Cluj weer terug in de race

Matthijs van Laar03 dec 2009, 19:56
Laatst bijgewerkt: 03 dec 2009, 19:56

FC Kopenhagen heeft zich door middel van een zege in eigen huis op CFR Cluj een goede kans verschaft om ook na de winterstop in Europa actief te blijven. De Denen namen voor de pauze ruim afstand van de Roemeense opponent, en zagen de 2-0 voorsprong in de resterende 45 minuten niet meer in gevaar komen. Het onderonsje met Sparta Praag over twee weken zal allesbeslissend zijn.

Kopenhagen was met de voorsprong, verkregen door twee treffers in de laatste tien minuten van de eerste helft, vooral gelukkig. Zo golfde het spel op en neer, en creëerde Cluj net zoveel mogelijkheden als de thuisploeg. Acht minuten voor de pauze liep Kopenhagen echter weg. Middenvelder Martin Vingaard vond met zijn poging vanaf rand zestienmeter het net.

Zes minuten na de 1-0 was het weer raak. Spits Dame N’Doye mocht aanleggen voor een vrije trap, en zag zijn knal achter Cluj-goalie Nuno Claro in het doel belanden. De Roemenen, eveneens spelend voor hun laatste kans, werden door de achterstand gedwongen om in de tweede helft vol op zoek te gaan naar een doelpunt.

De Portugese verdediger Cadú zorgde met een kopstoot voor wat gevaar, maar echt in de problemen kwam de defensie van de Deense landskampioen niet meer. Ook schoten van Yssouf Koné en Juan Culio leverden niet het gewenste resultaat op. Cluj is daardoor uitgeschakeld en zal over twee weken in de wedstrijd tegen PSV nog slechts de eer verdedigen.