1. FC Nürnberg en Verbeek hebben alle pech op voortdurende lijdensweg

Erik van Dam21 dec 2013, 19:21
Laatst bijgewerkt: 21 dec 2013, 19:21

1. FC Nürnberg is er niet in geslaagd de eerste helft van het seizoen 2013/14 af te sluiten met een overwinning. De eerste negen wedstrijden, onder leiding van Michael Wiesinger, eindigden in drie gelijke spelen en zes nederlagen. Onder zijn opvolger Gertjan Verbeek lukt het ook niet de draad alsnog te pakken te krijgen. Zaterdag werd met 0-0 gelijkgespeeld tegen Schalke 04: de club is zeventien duels zonder zege gebleven.

/

De thuisclub won de laatste drie ontmoetingen met Schalke 04 op eigen veld allemaal, een hoopvolle statistiek voor Verbeek en zijn team. Hiroshi Kiyotake was de eerste die het probeerde, maar zijn schot kwam op het bovenlijf van doelman Ralf Fährmann. De tweede kans was eveneens voor 1. FC Nürnberg, maar opnieuw was het niet raak: Daniel Ginczek schoot hard voorbij de tweede paal. Tien minuten voor rust ging de bal er wél in via Josip Drmic, maar stak de assistent-arbiter zijn vlag de lucht in voor buitenspel.

Er bleef Verbeek zodoende weinig bespaard, nadat vorige week al een 3-0 voorsprong werd weggegeven. Het enige gevaar van die Knappen kwam van Roman Neustädter, die naast mikte. In de tweede helft dook Drmic weer snel gevaarlijk op voor Fährmann, die met zijn uitgestoken voet de 1-0 tegenhield. Per Nilsson kopte nog eens tegen de lat uit een vrije schop, waarmee ook de vijfde en tevens laatste goede kans verloren ging.