FC Porto al vijftig competitieduels ongeslagen, Cardozo goud waard

Gijs Freriks06 okt 2013, 23:11
Laatst bijgewerkt: 06 okt 2013, 23:11

FC Porto neemt de leiding in de Liga Sagres over van Sporting Portugal. De kampioen won zondag met 1-3 van Arouca en is hierdoor de laatste vijftig duels in de Liga Sagres ongeslagen; Porto verloor sinds maart 2010 maar één keer in 106 wedstrijden. Jackson Martínez was met twee doelpunten belangrijk, terwijl Óscar Cardozo goud waard was voor Benfica. De Paraguayaan viel, net als Ola John, in en bezorgde as Aguías een 1-2 overwinning op Estoril.

/

Arouca - FC Porto 1-3
FC Porto gaat de interlandperiode in als koploper. De ploeg van Paulo Fonseca speelde zondagavond erg ongeïnspireerd tegen de promovendus uit Aveiro, maar het duel was eigenlijk al na een klein kwartier gespeeld. Toen tikte Jackson Martínez binnen na een goede actie van Alex Sandro: 0-1. Os Dragões bleven de betere ploeg, maar hadden geluk dat een fout van Helton ternauwernood kon worden opgelost. Arouca kwam kwaliteit tekort om op eigen kracht een doelpunt te forceren en een kwartier voor tijd voerden de bezoekers de score op. Jackson scoorde op aangeven van Nicolás Otamendi en in de blessuretijd joeg invaller Juan Quintero een vrije trap tegen de touwen. Tussendoor had Pintassiglo, ook uit een vrije trap, voor de eretreffer van Arouca gezorgd. Porto boekte na de nederlaag in de Champions League tegen Atlético Madrid (1-2) dus direct weer een overwinning.

/

Estoril - Benfica 1-2
John deed dit seizoen pas zestien minuten mee, maar mocht er zondagavond 65 bijschrijven. De Nederlander verving bij een 0-1 voorsprong voor Benfica de geblesseerde Lazar Markovic. Na tien minuten kwam de ploeg uit Lissabon al op voorsprong door een treffer van Lima, die een voorzet van Nicolás Gaitán tot assist promoveerde. Estoril liet evenwel zien waarom het al negen maanden geen Liga Sagres-duel in het eigen Estádio António Coimbra da Mota verloor en stroopte de mouwen op. Benfica had het lastig, maar kreeg op slag van rust een strafschop, die echter werd gemist door Lima. Cardozo viel na een uur in en hij volleerde Benfica twintig minuten voor tijd, ietwat tegen de verhoudingen in, naar de 1-2. Javier Balbao deed nog wat terug en in de slotfase kreeg Maxi Pereira een tweede gele kaart. Jorge Jesus zit op de schopstoel bij Benfica, maar lijkt nu nog even te mogen blijven zitten.