voetbalzone

FC Porto-coach hekelt Kuipers: 'Aan de andere kant zou hij wel fluiten'

Daniel Cabot Kerkdijk27 aug 2011, 00:20
Laatst bijgewerkt: 27 aug 2011, 00:20
Advertentie

FC Porto moest de Europese Super Cup vrijdagavond aan Barcelona laten, maar in het kamp van de houder van de Europa League is men van mening dat de wedstrijd heel anders had kunnen eindigen. Tien minuten voor het einde, bij een tussenstand van 1-0, ging Freddy Guarín in het strafschopgebied onderuit na een duel met Eric Abidal. Bjorn Kuipers floot niet en in de slotfase viel de 2-0.

"Ik vond het een strafschop", benadrukte Hulk na afloop van het duel. "Dat is niet alleen mijn mening, iedereen vindt dat. We hadden op gelijke hoogte kunnen komen. Het had 1-1 kunnen betekenen en in de slotfase had de wedstrijd er heel anders uit kunnen zien." Hulk vindt dat FC Porto heeft gestreden voor wat het waard was. "Door een fout van onze kant viel de 1-0, maar daarna hadden we ook een doelpunt kunnen maken. We moeten de positieve punten blijven herinneren."

FC Porto-coach Vitor Pereira was niet gediend van de beslissing van Kuipers. "Ik weet dat het moeilijk is om tien minuten voor tijd een strafschop tegen Barcelona te geven, maar als het aan de andere kant is dan wordt er wel voor gefloten. We hebben hoe dan ook een goede wedstrijd gespeeld, we waren gelijkwaardig aan Barcelona. Zelfs na de 1-0 hadden we één à twee goede mogelijkheden."

Bezig met laden …