voetbalzone

FC Porto kan vierde eindzege op rij in Taça de Portugal reeds vergeten

Erik van Dam19 nov 2011, 23:22
Laatst bijgewerkt: 19 nov 2011, 23:22
Advertentie

De laatste drie seizoenen ging de Taça de Portugal, de nationale Portugese beker, steevast naar FC Porto. Deze jaargang zal de twintigvoudig winnaar van de nationale prijs echter niet opnieuw de beste van het deelnemersveld zijn; zaterdagavond verloor FC Porto op bezoek bij Académica de Coimbra met liefst 3-0. Trainer Vítor Pereira, die met zijn team wel keurig aan de leiding gaat in de competitie, zei na afloop te walgen van het vertoonde spel en de bekeruitschakeling.

Porto kwam snelheid en efficiëntie tekort, op bezoek bij de nummer zeven van de Liga Sagres. Na een uur spelen stond het nog altijd 0-0, maar drie doelpunten van Rui Correia, Adrien Silva en Diogo Valente hielpen het bescheiden Académica een ronde verder en elimineerden FC Porto. “We speelden waardeloos”, merkte Pereira direct na afloop scherp op in de Portugese media.

“Ons team bestond vanavond simpelweg niet, we misten agressie in zowel de aanval als de verdediging.” De laatste drie jaar toonde FC Porto zich immer de sterkste in de Taça de Portugal. Benfica slaagde er vrijdag nog wel in zich een ronde verder te spelen; die club won met 1-0 van Naval.

Bekijk hier de samenvatting van Académica - FC Porto:


Bezig met laden …