FC Porto laat zich verrassen op Madeira en ligt uit bekertoernooi

Gijs Freriks02 apr 2015, 22:37
Laatst bijgewerkt: 02 apr 2015, 22:37

FC Porto is niet goed uit de interlandperiode gekomen. Het team van Julen Lopetegui verloor donderdagavond namelijk met 2-1 van CS Marítimo en strandde daarmee in de halve finale van de Taça da Liga. De finale gaat op 25 april dus tussen het team uit Funchal en bekerhouder Benfica.

Porto hoopte stiekem op de treble, maar doet nu dus alleen nog maar mee om de landstitel en de eindzege in de Champions League. Zonder Bruno Martins Indi kwam men in Estádio dos Barreiros wel na een half uur op voorsprong: Evandro hamerde een afvallende bal met zijn linker in het doel. Marítimo, waarbij Kaj Ramsteijn in de selectie ontbrak, boog de score echter nog voor rust helemaal om.

Bruno Gallo benutte na een overtreding van Ricardo Pereira een strafschop en Mousa Marega kopte in de blessuretijd de 2-1 binnen. Lopetegui greep na rust in en bracht Cristian Tello en Yacine Brahimi binnen de lijnen, maar het lukte de bezoekers lange tijd niet om serieuze kansen te creëren. Zeven minuten voor tijd was Vincent Aboubakar nog het dichtst bij de 2-2, maar zijn schot werd geblokt.