voetbalzone

FC Porto na eerste nederlaag direct geëlimineerd: ‘Bayern is echt goed’

Erik van Dam22 apr 2015, 08:50
Laatst bijgewerkt: 22 apr 2015, 08:50
Advertentie

FC Porto genoot tot dinsdagavond als enige club in de Champions League een nog ongeslagen status. Os Dragões wonnen hun twee duels in de laatste voorronde en sloten de groepsfase af met vier zeges en twee remises. Daarna werd gelijkgespeeld en gewonnen tegen FC Basel en de eerste ontmoeting met Bayern München leverde vorige week eveneens een zege op. Dinsdag ging het echter gruwelijk mis (6-1).

voetbalzone

Julen Lopetegui zag hoe zijn team van het kastje naar de muur werd gestuurd en liefst vijf goals om de oren kreeg in de eerste helft. “We speelden echt slecht, hadden ook helemaal geen balbezit”, treurde de trainer van FC Porto. “En dan lijd je. In de tweede helft deden we het een stuk beter, creëerden we ook wat doelkansen. Maar Bayern München is echt goed, ze horen bij de allerbeste clubs ter wereld.”

“En ze zijn een favoriet voor het winnen van de Champions League”, voegt Lopetegui eraan toe. “Ze hebben verdiend gewonnen, ook al misten wij drie spelers. Danilo, Alex Sandro en Cristian Tello waren er allemaal niet mee, maar dat is geen excuus. We begonnen gewoon slecht en Bayern begon erg aanvallend, zowel individueel als collectief. In de eerste helft hebben ze het meteen afgemaakt.”

Bezig met laden …