voetbalzone

FC Porto sluit matig seizoen af met bekerwinst na zege op Chaves

Matthijs van Laar16 mei 2010, 20:20
Laatst bijgewerkt: 16 mei 2010, 20:20
Advertentie

FC Porto heeft een flets seizoen op de valreep toch nog wat kleur weten te geven. De Portugese grootmacht won in de bekerfinale van het verrassende Desportivo Chaves, dat het voorbije jaar degradeerde naar de derde divisie. De wedstrijd, die werd ontsierd door twee rode kaarten in de slotfase, werd door FC Porto met 2-1 winnend afgesloten.

/

De Draken begonnen uitstekend aan de bekerfinale en zorgden ervoor dat Chaves al na 22 minuten tegen een demotiverende 2-0 achterstand aankeek. In de twaalfde minuut hielp de Colombiaanse middenvelder Freddy Guarín zijn team aan de leiding, waarna diens landgenoot Radamel Falcao de score niet al te veel later optrok tot 2-0. Pas zes minuten voor tijd deed Chaves iets terug via Paulo Clemente.

De wedstrijd werd in de slotfase ontsierd door rode kaarten voor Chaves-verdediger Ricardo Rocha en Porto-stopper Bruno Alves. Het had geen invloed meer op de uiteindelijke stand, waardoor de ploeg van Jesualdo Ferreira net als vorig seizoen beslag legde op de zogeheten Taça de Portugal. In de competitie eindigde Porto als derde met een achterstand van acht punten op kampioen Benfica.

Bezig met laden …