FC Porto stelt ontknoping in Portugese titelstrijd met één week uit

Daniel Cabot Kerkdijk02 mei 2010, 23:17
Laatst bijgewerkt: 02 mei 2010, 23:17

De strijd om de landstitel in Portugal zal volgende week op de laatste speeldag beslist worden. Benfica had zondagavond aan een punt bij FC Porto of een nederlaag dan wel gelijkspel van Sporting Braga voldoende om zich landskampioen te kronen, maar geen van beide scenarios kwam uit. Benfica ging onderuit bij haar aartsrivaal, terwijl Braga met minimaal verschil van Paços de Ferreira won. Het verschil tussen Benfica en Braga blijft daardoor, met nog één speeldag te gaan, drie punten.

/

FC Porto - Benfica 3-1
De wedstrijd was wellicht heel anders gelopen indien het aluminium niet na vier minuten een treffer van Ángel Di Maria in de weg had gestaan. Vlak voor rust nam FC Porto de leiding. Na een hoekschop kwam Bruno Alves hoger in de lucht dan Luisão en lag de bal in het net: 1-0. Een kwartier na rust kwamen de bezoekers op gelijke hoogte. Na een voorzet vanaf rechts van Maxi Pereira kreeg Luisão de bal met wat geluk mee en schoot hij de bal uiterst precies in de rechterhoek.

De vreugde van Benfica was van korte duur. Twee minuten later rondde Ernesto Farías een pass van Fernando Belluschi af: 2-1. Een mooi doelpunt van Belluschi bepaalde de eindstand. De Argentijn ontving de bal van Freddy Guarin, werkte de bal door de benen van Pablo Aimar en gaf doelman Quim geen schijn van kans. Ook FC Porto was teleurgesteld over het feit dat Braga tegelijkertijd had gewonnen. De ploeg van Jesualdo Ferreira moet derhalve genoegen met de Europa League.

Sporting Braga - Paços de Ferreira 1-0
Een doelpunt van Meyong Zé zorgde voor het klasseverschil in het Estádio Axa. De Kameroener maakte tien minuten na rust het enige doelpunt. Hij profiteerde van een fout van doelman Coelho en zorgde ervoor dat de ploeg nog kans maakt op de titel. Deelname aan de Champions League staat inmiddels al vast. Braga, dat het onderlinge resultaat met Benfica in haar voordeel heeft, speelt nog uit bij Nacional. Benfica is op de laatste speeldag gastheer voor Rio Ave.