voetbalzone

FC Porto stoot Benfica van troon na geslaagde wraakactie op Estoril

Daniel Cabot Kerkdijk08 mrt 2013, 22:04
Laatst bijgewerkt: 08 mrt 2013, 22:04
Advertentie

FC Porto heeft de koppositie in de Liga Sagres in ieder geval voor twee nachten overgenomen van Benfica. De titelverdediger was vrijdagavond met 2-0 te sterk voor Estoril, dat os Dragões in de onderlinge bekerwedstrijd nog op een 2-2 gelijkspel had gehouden. Jackson Martínez was voor de 22e keer in de competitie trefzeker; hij benutte na een kwartier een strafschop in Estádio do Dragão.

De ploeg van Vítor Pereira had aan twee vroege doelpunten genoeg om de bezoekers uit het zuidelijke Cascais het zwijgen op te leggen. Na vier minuten kopte Maicon een hoekschop binnen en FC Porto had de wedstrijd volledig onder controle. Na een handsbal mocht Jackson aanleggen voor een strafschop en in tegenstelling tot in de vorige thuiswedstrijd (Rio Ave, 2-1), was Cha Cha Cha ditmaal wel trefzeker. De wedstrijd was zodoende na een kwartier al gespeeld en Porto schakelde over op de automatische piloot.

Estoril had niets meer te verliezen en zette wel druk, maar behoudens een vrije trap van Carlos Eduardo op de paal kwamen de bezoekers niet. De fans schreeuwden de gastheer naar voren, maar Porto vond het wel welletjes. In de slotfase kreeg de thuisploeg nog één goede kans toen een voorzet van Silvestre Varela via een verdediger bijna in het doel van Estoril vloog. Porto, dat woensdag op bezoek gaat bij Málaga voor de return in de Champions League, wacht nu af wat Benfica zondag gaat doen tegen Gil Vicente.

Bezig met laden …