FC Porto warmt zich alvast op in Guimarães

04 apr 2009, 23:02
Laatst bijgewerkt: 04 apr 2009, 23:02
FC Porto lijkt klaar voor de eerste krachtmeting met Manchester United. De ploeg van Jesualdo Ferreira won zaterdagavond met 1-3 van Vitória Guimarães. De voorsprong op belager Sporting Portugal bedraagt na vanavond zeven punten. De hoofstedelingen gaan zondag op bezoek bij het inmiddels naar de zesde plaats afgezakte Leixões.

De regerend landskampioen had het lastig in Guimarães, waar de thuisploeg door middel van Roberto na twintig minuten de leiding nam. De ommekeer vond pas na rust plaats. Ernesto Farías en Mariano González maakten in zeven minuten tijd de achterstand ongedaan. Jorge Rolando zorgde twee minuten voor tijd voor zekerheid.

FC Porto wacht ook het resultaat af van Benfica. De aartsrivaal, die nu acht punten minder heeft, gaat zondag op bezoek bij middenmoter Estrela Amadora. De tweede plaats in de SuperLiga geeft recht op deelname aan de derde voorronde van de Champions League. De derde, vierde en vijfde stek leveren UEFA Cup-voetbal op.