voetbalzone

FC Sion gaat in beroep tegen transferverbod van FIFA

Matthijs van Laar09 dec 2009, 16:25
Laatst bijgewerkt: 09 dec 2009, 16:25
Advertentie

Het Zwitserse FC Sion gaat in beroep tegen de beslissing van de FIFA om de club uit te sluiten tot het maken van transfers tot en met het seizoen 2009/10. De Wereldvoetbalbond legde die sanctie op omdat Sion illegaal gehandeld zou hebben inzake de transfer van de Egytpische doelman Essam El Hadary, begin 2008.

De sluitpost vertrok bij Al-Ahly om aan de slag te gaan bij de huidige nummer zes van de Zwitserse Super League. Achteraf bleek dat het contract van de goalie bij zijn oude club echter nog gewoon doorliep. Zowel de doelman als zijn nieuwe werkgever werden vervolgens gestraft. Later draaide de FIFA de voorgestelde schorsing van vier maanden voor El Hadary weer terug. Nu hoopt ook Sion onder de straf uit te komen.

Het Internationaal Sporttribunaal (CAS) zal zich waarschijnlijk pas over enkele weken over de zaak buigen, hetgeen Sion in staat stelt om in januari gewoon zaken te doen op de transfermarkt. El Hadary speelde overigens slechts één seizoen in Zwitserland, en vertoont inmiddels zijn kunsten in Egypte bij Ismaily.

Bezig met laden …