voetbalzone

FC Tokyo opent Nedved-offensief

08 feb 2008, 08:28
Laatst bijgewerkt: 08 feb 2008, 08:28
Advertentie
Het is nog onduidelijk of Pavel Nedved zijn aflopende contract bij Juventus zal verlengen, maar zaakwaarnemer Mina Raiola kan binnen afzienbare tijd de eerste aanbieding verwachten. Het Japanse FC Tokyo heeft namelijk meer dan gemiddelde belangstelling voor de Tsjechische middenvelder.

In Tokio kan de inmiddels oud-international vanaf komende zomer een slordige acht miljoen euro opstrijken, indien hij zijn handtekening zet onder een tweejarig contract. Het zou voor Nedved een afscheid betekenen van het Italiaanse voetbal, waarin hij de afgelopen twaalf seizoenen de kleuren van Lazio en Juventus verdedigde.

“Het is geen onmogelijke missie”, vertelt Tokio-voorzitter Fumitoshi Wakabayashi tegenover Nikkan Sports. “De club wil enkele goede spelers aantrekken en Nedved is een optie. We zullen er alles aan doen om hem hierheen te halen.”

Nedved (35) is bezig aan zijn zevende seizoen voor Juventus, dat hem in de zomer van 2001 had overgenomen van Lazio. Dit seizoen was de 91-voudig international in zeventien wedstrijden van de partij en maakte hij twee doelpunten.
Bezig met laden …