voetbalzone

FC Twente begint met Ugalde in de spits; Ünüvar en Taha bankzitters

Jonathan van Haaster27 jul 2023, 19:09
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 00:05
Advertentie

De opstelling van FC Twente voor het Conference League-duel met Hammarby IF is bekend. Trainer Joseph Oosting kiest in het heenduel van de tweede voorronde van de Conference League voor Daan Rots en Michel Vlap op de flanken. Onder meer Younes Taha, Naci Ünüvar en Ricky van Wolfswinkel moeten plaatsnemen op de bank. Het duel in De Grolsch Veste begint om 20.00 uur en is te zien op Veronica.

Oosting kiest weinig verrassend voor sterkhouder Lars Unnerstall onder de lat. De verdediging wordt gevormd door Joshua Brenet, Mees Hilgers, Robin Pröpper en Gijs Smal. De backs speelden vorig seizoen ook in aanvallend opzicht een belangrijke rol voor de Tukkers. Op het middenveld zijn Michal Sadílek en Mathias Kjølø de controleurs van dienst, terwijl Sem Steijn op de 10-positie voor de nodige creativiteit moet zorgen.

In de aanval is er dus geen plek voor Van Wolfswinkel. De routinier ziet Manfred Ugalde, die eerder deze zomer een vast contract tekende bij Twente, de voorkeur krijgen in de punt van de aanval. Ajax-huurling Ünüvar moet het eveneens doen met een plek op de bank. Rots krijgt op de rechterflank de voorkeur, terwijl Vlap het vanaf links mag laten zien. Aan de kant van Hammarby staat Shaquille Pinas in de basis. De Rotterdammer staat in het hart van de Zweedse verdediging.

Opstelling FC Twente:Unnerstall; Brenet, Hilgers, Pröpper, Smal; Sadílek, Steijn, Kjølø; D. Rots, Ugalde, Vlap.

Opstelling Hammarby: Dovin; Karlsson, Adjei, Pinas, Strand; Sadiku, Fenger, Hammar; Besara, Erabi, Dukanovic.

Bezig met laden …