voetbalzone

FC Twente breekt contracten van twee man open: ‘Een volgende stap’

Erik van Dam09 apr 2013, 17:55
Laatst bijgewerkt: 09 apr 2013, 17:55
Advertentie

FC Twente brengt dinsdag naar buiten dat het de contracten van Joey Pelupessy en Filip Bednarek heeft verlengd. De Enschedeërs lieten onlangs routinier Peter Wisgerhof al een nieuw contract tekenen, maar denken dus ook aan de jeugd. De negentienjarige Pelupessy strijdt achterin voor speelminuten, terwijl de één jaar oudere Bednarek derde doelman is achter Nikolay Mihaylov en Sander Boschker. Hij is ook Pools jeugdinternational.

/

Pelupessy maakte dit seizoen zijn profdebuut voor FC Twente. Hij deed voor het eerst mee in de bekerwedstrijd tegen RVVH in september en mocht nadien ook aantreden tegen FC Den Bosch, Hannover 96, Helsingborgs en in de Eredivisieduels met sc Heerenveen en FC Groningen na de winterstop. Cees Lok, technisch manager in De Grolsch Veste, uit zijn tevredenheid over Pelupessy’s nieuwe contract.

“Joey ontwikkelt zich nog elke dag en heeft naar onze mening zijn plafond nog lang niet bereikt. Vandaar dat FC Twente heel content is met deze contractverlenging. Wij wensen Joey veel plezier en succes bij deze route naar zijn persoonlijke top”, geeft Lok aan. De verdediger is zelf ook trots op zijn nieuwe verbintenis bij FC Twente. “Ik zie dit contract als een volgende stap. Ik ben FC Twente dankbaar dat zij mij deze kans geven, een teken dat ik op de goede weg ben”, geeft Pelupessy, die nu tot medio 2016 vastligt, aan.

Bednarek heeft bijgetekend tot medio 2014 en heeft, net als Pelupessy, de optie op een jaar erbij. “Ik ben blij dat de club vertrouwen in mij heeft en mij een nieuw contract heeft aangeboden. Het is voor mij ook een beloning. Dit is mijn vijfde jaar bij FC Twente en ik heb mij goed kunnen ontwikkelen sinds ik als jeugdspeler hier kwam”, zegt de Poolse doelman, die tegen Helsingborgs debuteerde in het shirt van FC Twente. Volgens Lok gaat Bednarek een beslissende fase van zijn loopbaan in.

Bezig met laden …