voetbalzone

FC Twente dacht niet aan Ruiz: 'Moeten we Tadic dan op de bank zetten?'

Bart Kruyt15 jan 2014, 23:10
Laatst bijgewerkt: 15 jan 2014, 23:10
Advertentie

Bryan Ruiz keert terug naar de Eredivisie, maar niet in het shirt van FC Twente. De voormalig sterspeler van de Tukkers speelt het aankomende halfjaar voor PSV, dat Ruiz tot het einde van dit seizoen huurt van Fulham. Volgens Joop Munsterman heeft Twente er nooit aan gedacht om zelf te proberen om Ruiz terug naar de Nederlandse velden te halen.

voetbalzone

De Costa Ricaan staat er goed op bij Twente, maar van een terugkeer is nooit sprake geweest. "Je moet je altijd afvragen wie we er dan voor moeten uithalen. Moeten we dan Dusan Tadic op de bank zetten?", vraagt Munsterman zich hardop af voor de camera van clubkanaal FC Twente TV. "Emotioneel hadden we het graag gewild, maar rationeel was er geen sprake van", voegt Aldo van der Laan, vicevoorzitter van de Raad van Commissarissen, toe.

De 28-jarige Ruiz speelde 2 seizoenen voor Twente en kwam in die periode tot 65 competitiewedstrijden, waarin hij 35 keer wist te scoren. In zijn eerste seizoen in de Eredivisie werd hij direct kampioen en in zijn tweede seizoen pakte hij met Twente de KNVB Beker. Ruiz vertrok vervolgens naar Fulham, maar kwam daar nooit helemaal uit de verf.

Bezig met laden …