voetbalzone

FC Twente degradeert niet: ‘Ik zeg dit niet om anderen te pleasen’

Erik van Dam06 jan 2016, 05:50
Laatst bijgewerkt: 06 jan 2016, 05:50
Advertentie

FC Twente liet in de zomer belangrijke spelers gaan en in de maanden die volgden kwamen er grote financiële problemen aan het licht. De club uit Enschede raakte in de knoop door het contract met Doyen, voorzitter Aldo van der Laan legde zijn functie neer en sportief gezien raakte FC Twente in verval. Halverwege het seizoen staat de club voorlaatste, maar Jerson Cabral gelooft niet dat FC Twente zal degraderen.

voetbalzone

De club die in het seizoen 2009/10 nog kampioen van Nederland werd blijft er gewoon in, denkt Cabral. “Ik kan me niet voorstellen dat wij degraderen, ik ga daar ook niet vanuit. Deze groep is sterk genoeg om erin te blijven”, verzekert de vleugelspeler. Het is zijn oprechte overtuiging, legt hij uit in een interview met RTV Oost. “Ik zeg dit niet om anderen te pleasen, het is gewoon hoe ik me voel. Wij hebben de supporters nodig en de supporters hebben ons nodig.”

“Dat moet gewoon een goede wisselwerking gaan worden om goede resultaten te gaan boeken in de tweede seizoenshelft”, vindt Cabral. Zelf speelde hij voor de winterstop zeven wedstrijden mee: vier als basisspeler en drie als invaller. René Hake gebruikte hem in de laatste duels van de eerste seizoenshelft twee keer negentig minuten tegen De Graafschap (2-1 zege) en Vitesse (5-1 nederlaag).

Bezig met laden …