voetbalzone

'FC Twente denkt aan veelscorende Senegalees'

08 okt 2008, 12:39
Laatst bijgewerkt: 08 okt 2008, 12:39
Advertentie
Baye Djiby Fall staat in de nadrukkelijke belangstelling van FC Twente, zo meldt Voetbal International. Volgens het weekblad houden de Tukkers rekening met een vertrek van Blaise N'Kufo in de winterstop en is de veelscorende aanvaller van Odense BK een alternatief om de leemte van de Zwitserse international op te vullen.

Fall werd afgelopen zomer met FC Groningen in verband gebracht en is bezig aan zijn tweede seizoen in Odense. Via AS Vitre, het Deense Randers FC en Al-Ain uit de Verenigde Arabische Emiraten kwam de 23-jarige Senegalees in januari van dit jaar bij de huidige lijstaanvoerder van de Deense Super Ligaen terecht.

Bij de koploper is Fall bezig aan een uitstekende reeks. Na acht competitiewedstrijden staat de teller al op zeven doelpunten, terwijl hij in zijn eerste seizoen eveneens tot zeven treffers kwam. Hier had hij wel dertien wedstrijden voor nodig. Fall, die 1.86 meter lang is, heeft in Odense nog een verbintenis tot de zomer van 2011.

N'Kufo (33) is bezig aan zijn zesde seizoen in Enschedese dienst en kroonde zich de afgelopen vijf seizoenen clubtopscorer van de Tukkers. Afgelopen zomer werd de achttienvoudig international al aan enkele formaties uit de Serie A gelinkt. In het verleden speelde de geboren Congolees onder meer voor Al-Arabi en FSV Mainz 05.
Bezig met laden …