voetbalzone

FC Twente doet niets met overwicht en speelt gelijk tegen Osasuna

Bart Kruyt23 jul 2013, 21:50
Laatst bijgewerkt: 23 jul 2013, 21:50
Advertentie

FC Twente heeft de voorlaatste oefenwedstrijd afgesloten met een doelpuntloos gelijkspel tegen Osasuna. De Tukkers waren beter dan de nummer zestien van het voorbije Primera División-seizoen, maar vertaalden het overwicht niet in de score: 0-0. De ploeg van Michel Jansen en Alfred Schreuder neemt het vrijdag in Schotland nog op tegen Aberdeen en hierna hoopt men klaar te zijn voor de eerste competitiewedstrijd, tegen RKC Waalwijk in de Grolsch Veste.

In datzelfde stadion ontving men dinsdagavond Osasuna en voor het oog van 5.750 toeschouwers begon Twente met een relatief onervaren elftal. Er werd onder meer plaats ingeruimd voor Dario Tanda en Thijs Bouma en Nikolay Mihaylov en Dusan Tadic gaven geen acte de présence. Voor rust kreeg Twente een aantal goede mogelijkheden en met name aanvalsleider Luc Castaiganos was dreigend, maar scoorde niet. Aan de overzijde voorkwam Nick Marsman met reddingen op schoten van Miguel de las Cuevas en Yoel Sola een Spaanse openingstreffer.

Na een uur dacht Twente de score te openen, maar het doelpunt van Joshua John werd vanwege buitenspel afgekeurd. De ploeg uit Enschede (die onder anderen Nacer Chadli, Leroy Fer en Douglas de club al zag verlaten) bleef de bovenliggende partij, maar creëerde na de afgekeurde goal geen serieuze kansen meer. Twente neemt het vrijdag dus nog op tegen Aberdeen en kruist volgende week zaterdag de degens met RKC. Twente heeft tijdens de oefenstage nu drie wedstrijden gewonnen, twee verloren en één gelijkgespeeld.

Bezig met laden …