voetbalzone

FC Twente geeft supporters met hoop op transfers tekst en uitleg

Erik van Dam11 jan 2016, 12:32
Laatst bijgewerkt: 11 jan 2016, 12:32
Advertentie

FC Twente liet in de zomer een flink aantal spelers vertrekken en haalde in hun plaatsen minder bekende namen terug. In de periode erna ging de beerput open in Enschede en kwamen de grote financiële problemen aan het licht. Er blijft echter ook geld beschikbaar om ‘iets’ mee te doen op de transfermarkt, maar FC Twente wil toch liever eerst spelers verkopen voordat het aan inkomende transfers gaat denken.

voetbalzone

Hakim Ziyech wil graag weg en Renatio Tapia staat in de serieuze belangstelling van Feyenoord. De fans hopen dat er op hun plaatsen wel serieuze vervangers komen en FC Twente zegt te doen wat het kan. De club geeft maandag op de eigen website aan goed te begrijpen dat de tweede seizoenshelft in het teken zal staan van de strijd tegen degradatie uit de Eredivisie.” Dat is de realiteit. De vanuit de achterban veel gehoorde roep om versterking is begrijpelijk, maar iedereen kent ook de situatie van FC Twente.”

“In principe zullen er eerst spelers moeten vertrekken om wat te kunnen doen op transfergebied. Gebeurt dat, dan is het zaak om de juiste keuzes te maken”, stelt de nummer zeventien van de Eredivisie. “ We weten welke plekken in het elftal prioriteit hebben, wat we willen en wat binnen onze mogelijkheden ligt. Voor de korte termijn moet alles gericht zijn op handhaving in de Eredivisie, op sportief overleven dus.”

Bezig met laden …