voetbalzone

'FC Twente handelt snel na transfer Promes en haalt Mokotjo binnen'

Bart Kruyt07 aug 2014, 07:15
Laatst bijgewerkt: 07 aug 2014, 07:15
Advertentie

Ajax had hem op het lijstje staan voor het geval Daley Blind deze maand nog verkocht zou worden, maar de Amsterdammers lijken de mogelijke komst van Kamohelo Mokotjo te kunnen vergeten. De middenvelder van PEC Zwolle gaat volgens het Algemeen Dagblad naar FC Twente: de clubs zouden het eens zijn over een transfersom van anderhalf miljoen euro.

voetbalzone

Volgens de krant gaat de 23-jarige Mokotjo op korte termijn zijn handtekening zetten onder een driejarig contract in Enschede. Woensdag werd al bekend dat Twente zich had gemeld bij de zaakwaarnemer van de Zuid-Afrikaan en het belletje naar PEC zelf heeft dus ook niet lang op zich laten wachten. Twente verkoopt Quincy Promes aan Spartak Moskou en investeert een deel van de transfersom die het ontvangt in de komst van Mokotjo.

De defensieve middenvelder speelde slechts een jaar bij PEC, waarmee hij twee prijzen won: de KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal. Mokotjo maakte er geen geheim van dat hij graag weer een stap hogerop wilde zetten en krijgt dus zijn zin. De voormalig Feyenoorder was ook in beeld bij (zoals aangegeven) Ajax, PSV, Club Brugge en Anderlecht, maar vertrekt naar Enschede.

Bezig met laden …