Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Twente heeft eindelijk beet: Arnold Bruggink meldt komst van nieuwe spits

Laatste update:

FC Twente gaat zich versterken met Myron Boadu, zo meldt Tubantia-journalist Leon ten Voorde. Na slepende onderhandelingen met AS Monaco heeft de Enschedese club alsnog een akkoord bereikt, waardoor de spits de rest van het seizoen op huurbasis afmaakt bij FC Twente. In de huurdeal is geen optie tot koop opgenomen.

"Myron wilde heel graag, zijn zaakwaarnemer wilde heel graag en de druk bij Monaco is flink opgevoerd", zegt technisch directeur Arnold Bruggink. "En Dominique Scholten (de nieuwe directeur die donderdag officieel is begonnen, red.) heeft vervolgens de rol van mediator op zich genomen en toen is alles in een stroomversnelling gekomen. Wij hebben ook constant aangegeven dat we alleen voor Myron wilden gaan.”

Twente-trainer Joseph Oosting wond er afgelopen zondag geen doekjes om na het doelpuntloze gelijkspel tegen Feyenoord (0-0). Boadu gold als gedroomde opvolger van Manfred Ugalde, die voor vijftien miljoen euro naar Spartak Moskou verkaste.

Boadu zag een overgang naar Twente zelf wel zitten, maar Monaco weigerde in eerste instantie mee te werken. Het zorgde voor grote frustratie bij de Nederlander "Dit heb ik nog nooit in mijn leven gezien", schreef hij in een inmiddels verwijderde story op Instagram.

Ook zijn zaakwaarnemer, José Fortes Rodriguez, was woedend. “Ik word misselijk van de clubs die alleen aan het geld denken en niet aan het belang van de speler", zei hij tegenover De Telegraaf. Op Deadline Day is er nu alsnog een akkoord bereikt tussen Twente en Monaco over de tijdelijke komst van Boadu naar Enschede.

De overbodige Boadu kwam dit seizoen pas 98 minuten in actie voor Monaco, verdeeld over 10 optredens. In de Ligue 1 was hij eenmaal trefzeker. In totaal speelde de spits de afgelopen jaren 68 officiële wedstrijden voor Monaco, waarin hij goed was voor 10 doelpunten en 2 assists.

Boadu maakte in 2021 voor liefst 17 miljoen euro de overstap van AZ naar AS Monaco. Als speler van AZ was hij goed voor 88 officiële wedstrijden, waarin hij 38 keer scoorde en 18 keer als aangever fungeerde. Hij werd in augustus 2018 onder meer de jongste doelpuntenmaker ooit namens de Alkmaarders in de Eredivisie (17 jaar, 6 maanden en 29 dagen).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Nou mooi voor alle partijen lijkt me. Benieuwd of ie het nog kan. En mocht ie leveren wat ie bij AZ leverde, dan is het een mooie spits voor Twente. Maar heeft zo lang stil gestaan, dat ik betwijfel of t hem gaat lukken. Dat ritme bouw je niet 123 weer op. En het is maar voor een half jaar hè. 15 wedstrijden zijn zo voorbij.

1 februari 2024 om 08:48

Het gebrek aan ritme inderdaad het enige dat mij zorgen baart. Qua type spits past hij prima bij ons.

1 februari 2024 om 08:52

Dat is wel iets heel belangrijks natuurlijk. Voordat je dat hebt ben je weer 6 tot 8 wedstrijden verder. Kijk ook naar een Donny van de Beel

1 februari 2024 om 09:31

Precies. Voor ie evt echt weer gewend en in zijn ritme is, is het seizoen al weer voorbij. Maar we gaan het zien.

1 februari 2024 om 08:57

Mooie overgang inderdaad, jammer dat er nog geen optie tot koop is afgedwongen. Wel kan Twente natuurlijk komende zomer alsnog gewoon op hem gaan bieden natuurlijk. Alleen is het risico er dan wel weer dat als Boadu het echt goed gaat doen komend half jaar, hij voor Twente (te) duur wordt. Lees dat zijn marktwaarde 6 miljoen is en hij nog 2 jaar vastligt. Boadu is nog altijd maar 23 en ik gok zo dat de band met Monaco er niet beter op is geworden en hij sowieso wel definitief weg wil.

1 februari 2024 om 09:26

Als hij het echt goed gaat doen voor FC Twente dan worden ze 3 dan is de huurconstructie dus al geslaagd. Dan met een volle knip de markt op voor een andere spits.

1 februari 2024 om 09:52

Kans lijkt mij heel klein. Nu vraagt Monaco al 8 miljoen laat staat als Boadu het nog goed gaat doen ook. Wel een prima oplossing voor Twente de komende 6 maanden, indien hij wel wedstrijdfit is.

1 februari 2024 om 09:01

Dat ritme zal nog geen 3 wedstrijden duren, de eredivisie heeft een niveau van niks en Twente heeft een tamelijk gunstig schema. Tempo zit er sowieso al in bij hem, traint al het hele seizoen op hoog niveau en heeft wel wat minuten gemaakt dit seizoen, maar niet al te veel. Vanwege het gigantische verschil in tempo en fysiek tussen Frankrijk en Nederland denk ik dat hij dat ritme zo te pakken heeft, laten we eerlijk zijn: eredivisie is vergeleken met de top 5 competities een tempo van niks, bijna wandel voetbal. Vergelijk met van de Beek gaat ook niet op, de Bundesliga is dé competitie van tempo en fysiek. Nederland is rustig opbouwen, voorzichtig, met alle respect.

1 februari 2024 om 09:15

Eredivisie heeft een ongeveer soortgelijk niveau als de Ligue 1. Van de nummer 4 van de Franse competitie naar de nummer 3 van de Nederlandse is een stap opzij. Jij overschat de Franse competitie wel schromelijk, daar waar de Nederlandse clubs in Europa al jaren de baas zijn tegen die clubs. Nederland staat 6e in Europa met zicht op die 5e plaats, al wordt dat dit seizoen lastig.

1 februari 2024 om 09:32

De nummer 4 van Frankrijk heeft dan alleen wel een selectiewaarde van + 50-70 miljoen op Feyenoord en PSV

1 februari 2024 om 09:39

Een zak geld(waarde) maakt geen goals. Leuk die selectiewaarde maar ik ben er van overtuigd dat PSV en Feyenoord een hele hoop teams met meer 'waarde' gewoon van de mat spelen. Nederlandse clubs creeren waarde.

1 februari 2024 om 09:40

Top 10 van Frankrijk blaast Nederland wel weg, qua niveau maar in Frankrijk vooral fysiek. Voetballend kan Nederland waarschijnlijk wel mee komen, maar qua fysiek, kracht en tempo is Ligue 1 echt wel superieur aan Eredivisie. Competitie is wat die facetten betreft 1, wellicht 2 stappen omlaag en dat maakt dat ik denk dat er erg overdreven word aan gebrek van wedstrijdritme, wat er uiteraard wel is maar dat ritme vind je in de eredivisie eenvoudig terug als je uit Frankrijk komt. Maar dat is mijn visie en verwachting er over, ook omdat Boadu het hele seizoen al fit is en wel wat invalbeurten heeft gehad.

1 februari 2024 om 10:23

Het blijft inderdaad een aardige gok.
Ben benieuwd.

Benieuwd hoe Boadu ervoor staat aangezien hij nauwelijks tot spelen is gekomen daar.

Ben die jongen helemaal uit het oog verloren. Maar wel goed om de concurrentiestrijd met Van Wolsfwinkel aan te gaan. Benieuwd of er een optie tot koop bij zit, volgens mij wilde Twente die wel graag.

1 februari 2024 om 08:33

Nope, staat in de tekst

1 februari 2024 om 08:52

Intussen wel inderdaad, dacht dat dit een voorwaarde was van Twente. Er zal wel geen alternatief zijn geweest, dat ze het nu zo geaccepteerd hebben.

1 februari 2024 om 09:49

Dat gebeurt vaak idd, maar nu stond er al vanaf t begin, iig bij mij in de app, want stond er al toen ik het las en mijn reactie was de eerste reactie zie ik 😉.

1 februari 2024 om 08:33

Als je echt benieuwd was, had je het artikel wel gelezen.
In de eerste alinea:
''de Tukkers hebben geen optie tot koop.''

1 februari 2024 om 08:37

Dit is ook de reden dat de deal nu wel doorging. Twente wilde niet verder dan 5 mil betalen en Monaco wou er 8 mil voor hebben.

1 februari 2024 om 08:51

Bedankt voor je sneer, toen ik reageerde stond er enkel nog "later meer".

1 februari 2024 om 08:35

In de tekst staat dat ze geen optie tot koop hebben, dat is uiteindelijk toch wel jammer.
Maarja voor beide partijen op dit moment wel de beste oplossing denk ik!

1 februari 2024 om 10:16

Of het jammer is moet natuurlijk nog blijken, hij kan natuurlijk altijd tegen vallen. Ik vind het overigens wel een leuke transfer. Misschien was het ook verhuur zonder optie tot koop, of helemaal niks

1 februari 2024 om 08:57

Tja, als blijkt dat hij bij Twente weer het ritme en plezier vindt dan staat het Twente toch vrij om een bod te doen op hem na het seizoen? En als de speler graag wil, dan zal Monaco een bankzitter wel laten gaan denk ik.

Boadu vond ik bij AZ trouwens echt wel een fijne speler, snel, handig en doelgericht.
Kan zo maar eens goed uitpakken voor de Tukkers.

1 februari 2024 om 09:13

Boadu was dus echt niet doelgericht. Zijn grootste talent is dat die altijd op de juiste plek staat. Zijn grootste zwakte is dat die enorm veel kansen kan missen.

Niet veel gepresteerd in Monaco maar lijkt me een meer dan degelijke vervanger voor Ugalde.

Dit lijkt me een goede zet, in de eredivisie heeft hij het zeer verdienstelijk gedaan. Hopelijk vind hij zijn vorm weer terug en kan hij met Twente schitteren.

Goede deal voor Twente. Totaal ander type spits dan Van Wolfswinkel. Het zou mooi zijn wanneer hij snel wat wedstrijdritme opdoet dan is Boadu een aanwinst voor de eredivisie.

Twijfelachtige aankoop, heeft in het verleden meermaals bewezen geen neusje voor de goal te hebben, mist veel kansen. Heb niet veel vertrouwen erin dat het nu veel beter zal gaan, ook gezien het feit dat hij weinig heeft gespeeld.

Hehe, gelukkig. Deze soap is voorbij. Nu mogelijk Selah Edine voor een spotprijsje ophalen bij Ajax en je hebt ook een linksbenige linksback in plaats van Smal die dan na dit seizoen FC Twente zal gaan verlaten. En in de huidige vorm van Smal kan hij dit seizoen nog genoeg wedstrijden als linksback gaan spelen.

1 februari 2024 om 09:47

Daar word ik niet blij van hoor. Zo goed vond ik hem afgelopen jaar helemaal niet op linksback bij ons, heb dan liever een Regeer of Sadilek op linksback dan SE. Ga dan voor een Zagré of scout nog even een half jaartje verder. Binnen de selectie heb je nog opties zat die die positie in kunnen vullen.

1 februari 2024 om 11:01



Salah Eddine was idd beter op het middenveld, laat je daar nu net meer dan genoeg opties voor hebben op dit moment. Ik kan me herinneren dat Mats Rots niet veel slechter is op linksback, dan zou ik eerder voor jeugd gaan. Of SE moet echt voor een spotprijs op te halen zijn.

Ik was toen van mening dat hij of Lammers de spits van Oranje had moeten zijn maar blijkt dat ze allebei blessure-gevoelig waren.

Blij mee! Kan het verschil maken dit seizoen!

Moet voor Scholten heerlijk voelen; net begonnen en gelijk je werkgever een goede dienst bewezen

1 februari 2024 om 08:46

Toch wel benieuwd naar hoe Scholten dit kunstje heeft geflikt.

Geen optie tot koop helaas. Bruggink en Streuer hebben met het kopen van Ugalde een half jaar geleden laten zien dat het niet alles zegt over het toekomstperspectief.

Blij dat we toch een nieuwe spits hebben, hopelijk weet Boadu snel de aansluiting te vinden.

Dit bevalt mij wel. Sterke aankoop en op een korte termijn lijkt mij dit een prima vervanger van Ugalde. Dat er geen optie tot koop is opgenomen stoort mij niet perse. Het feit dat er is gekozen voor een korte termijnoplossing geeft mij het idee dat er al gesprekken zijn gevoerd met Weghorst over een transfer van het zomer.

Weggegooid geld arnold. Zit geen koop in het contract. Dadelijk vind ie zijn vorm terug en dan vertrekt ie weer

1 februari 2024 om 09:03

Je kunt natuurlijk altijd nog een bod neerleggen in de zomer. Is misschien ook wel afhankelijk van het prijzengeld dat je binnen haalt. Vooronde cl levert meer op dan plek 5

1 februari 2024 om 09:07

Ja hij zal maar z'n vorm vinden en FCT per ongeluk naar de Champions League schieten. Vreselijk perspectief!

Ik snap de zaakwaarnemer dat hij aan de belangen van Boadu moet denken maar die uitspraak “ik wordt misselijk van clubs die alleen maar aan het geld denken” slaat natuurlijk helemaal nergens op.

Monaco gebruikt Boadu op dit moment in de helft van de wedstrijden als invaller. Niet leuk voor Boadu maar ook zeker niet voor Monaco aangezien ze 17 miljoen hebben betaald.Voor dat geld staat Monaco in mijn ogen toch zeker in hun recht om de afweging te maken of ze hem als backup/invaller willen gebruiken, willen verkopen of verhuren.

Verrassend, maar of we er heel erg mee geholpen worden dat weet ik niet. Gezien de hoeveelheid speelminuten daar zal hij er vast voorlopig nog niet helemaal staan, en het seizoen is nog maar kort. Ik hoop dat hij me gaat verassen! Bij AZ vond ik het wel een erg irritante speler om te tegen te spelen. Kan me vooral herinneren dat hij heel erg vaak op de grond lag.

Goed voor beide partijen dit. Boadu die eindelijk consistent kan spelen en Twente die dan niet met Van Wolfswinkel hoeft te spelen. Bij AZ was die kerel echt veelbelovend. Helaas voor hem was de stap naar Monaco niet wat hem goed deed. Had eigenlijk nog wat langer moeten blijven bij AZ voordat die zo'n stap zou maken.

1 februari 2024 om 11:06

Laat hem van Wolfswinkel eerst maar eens uit de basis spelen, die is topfit in tegenstelling tot Boadu. Maar we gaan Boadu zeker nodig hebben als 2e spits want een 35 jarige spits gaat niet alle wedstrijden spelen. Hopen dat hij het kan volhouden tot Boadu wedstrijdfit is.

1 februari 2024 om 11:52

Heb je van Wolfswinkel dit seizoen al 90 min aan het werk gezien? Volgens mij is hij zo topfit nog niet.

1 februari 2024 om 12:48

Dat gaat natuurlijk ook moeilijk met Ugalde als basisklant voor je.
Wat ik van Ricky zie stemt mij altijd wel tevreden.
Los daarvan, als wat jij zegt klopt, is het wel ideaal voor Boadu om bijvoorbeeld met 30 minuten speeltijd per wedstrijd weer wedstrijdfit te worden. Kun je de rollen in het laatste kwart van de competitie eventueel omdraaien.

Ik zou blij zijn met een speler die er direct staat. Deze jongen heeft zes weken nodig om wedstrijd fit te geraken en als je hem te vroeg brengt loop je de kans dat een blessure op loopt

1 februari 2024 om 10:45

Hoe weet jij hoe fit hij is en of hij daadwerkelijk 6 weken nodig heeft?

1 februari 2024 om 15:58

Tuurlijk niet,
Hij heeft volledig getraind en was bij Monaco ook wedstrijdfit, anders zat hij niet als invaller op de bank. Dat is heel wat anders dan wanneer hij terug zou komen van een blessure.
Uiteraard moet hij het spelconcept van Twente leren en de samenwerking met zijn teamgenoten, maar dat heb je als goede voetballer binnen 2 weken in je systeem. En dan nog kun je prima invallen.

Beetje open deur maar waarom heeft Feyenoord zich niet gemeld voor deze speler? Bekende van Slot en buitenspeler/spits welke zij graag nog toevoegen..

Mooi dat het Bruggink toch is gelukt. Ik had het al niet meer verwacht eerlijk gezegd. Jammer dat er geen optie tot koop bij zit, maar misschien kunnen we hem op een Ugalde achtige manier toch kopen aan het eind. Ik verwacht toch niet dat Boadu er direct 15 gaat maken, maar misschien dat ie aan het eind wel wat potentieel kan tonen waardoor hij voor een miljoentje of 5 op te halen is.

Bij AZ vond ik het een blind paard en bij PSV tegen Monaco werd dat ruimschoots bevestigd. Het is niet zomaar dat geen enkele trainer hem in de basis opstelde. Erg snel, maar daar houdt het wat mij betreft mee op.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren